# Рататуй

Час приготування: 40 хвилин | Кількість порцій: 5

Рататуй – традиційне овочеве блюдо прованської кухні з перців, баклажанів і кабачків, багато в чому схоже на угорське лечо. Пропонуємо простий і короткий рецепт приготування цієї воістину смачної страви французької національної кухні. 

 

1. На розігріту сковорідку (потужність конфорки повинна бути не менше 5) додаємо оливкову олію і обсмажуємо в ній чебрець. 

2. Додаємо на сковорідку нарізані кубиками цибулю, через 2 хвилини – баклажани, цукіні, солодкий перець і доводимо до напівготовності, але не всі. Частина овочів знадобиться нам для оздоблення. 

3. Додаємо нарізані кубиками помідори і обсмажуємо з овочами, доводимо до повної готовності.

4. Нарізаємо решту овочів півкільцями: баклажани, цукіні, помідори, солодкий перець і акуратно розкладаємо на підсмажені овочі. 

5. Запікаємо в духовці Pyramida F 120 близько 10-15 хвилин при температурі в 190 градусів при режимі «верхній нагрів + конвекція». 

Смачна страва готова!

Смачного!

 

Побажання користувачам техніки Pyramida:

«Готуйте із задоволенням з технікою Pyramida!»

#
Інгредієнти

 Перець солодкий – 5 шт

 Часник – 8 зуб

 Цибуля ріпчаста – 2 шт

 Баклажани – 4 шт

 Цукіні – 2 шт

 Помідори – 6 шт

 Петрушка – 50 г

 Чебрець – 2 шт

 Оливкова олія – 100 мл

 Лавровий лист – 2 шт

 Оцет – за смаком

 Сіль – за смаком

 Перець чорний мелений – за смаком