# Перловочка зі шкварками

Час приготування: 1,5 години | Кількість порцій: 8-10

З перловкою Сергій Калінін дружить останнім часом, і сьогодні він пропонує приготувати перлову кашу зі шкварками і цибулею в духовці Pyramida F 84 EIX-P LUXE. Перловка корисна в усіх відношеннях і містить в собі масу корисних компонентів: вітаміни групи В, правильні вуглеводи, досить багато білків і цілий букет мінеральних речовин і мікроелементів. З огляду на ціну продукту, це один із чемпіонів за співвідношенням «ціна-якість». А ще ми будемо робити кашу в печі, що зручно, традиційно і смачно. Хоча, не так швидко як на плиті, але результат вас порадує.

1. Перловку висипаємо на лист рівним шаром, не сильно товстим. І не промивати! Інакше крупа вийде липкою. Більш того, дрібна зернова пил, яка утворюється на крупі природним чином, при такій обробці згорить. І сама крупа покриється найтоншим обсмаженою шаром, який потім додасть каші той самий, запашний аромат «з димком». Розігрійте духовку Pyramida F 84 EIX-P LUXE до 160 градусів і прожарюйте крупу близько 15 хвилин, періодично перемішуючи від країв до центру. З країв швидше пригорає.

Прожарюємо перловку в духовці Pyramida

Ми готуємо кашу в печі, ви не забули? Значить, потрібен посуд з вогнетривкою кришкою. Я взяв суцільнометалеву качатницю, в ній точно немає ніяких пластикових або гумових частин. А Ви добре перевірте свої кришки. І якщо не знайдете відповідної, зробіть імпровізовану кришку з фольги. Не так зручно і надійно, але, все одно вихід з положення.

2. Залийте крупу водою, киньте лавровий лист, часник, трохи посоліть, закрийте посуд кришкою і все! Нехай каша повільно тушкується при температурі 180 С. Нічого не перемішуйте, тільки зрідка дивіться за рівнем води. Як тільки вона зникне з поверхні (вірніше, вбереться в перловку), можна кришку знімати і доварювати поки вся вода не зникне з дна. Можна кашу вийняти, додати вершкового масла, досолити і поперчити, прибрати часник і лавровий лист, перемішати, прикрити назад кришкою і дати постояти хвилин 30. А ще краще, якщо накриє всю цю смакоту рушником. Нехай відпочиває :).

Сергій Калінін тестує духовку Pyramida

3. А що ж гарнір? А він теж є. Причому готувати ми його можемо на верхньому нагріванні, під грилем, який є в моделі Pyramida F 84 EIX-P LUXE. Правда, приготується сало з цибулею швидше каші, але можна так розрахувати що все буде готово приблизно одночасно. Коли знімете кришку з каші, можна ставити сало з цибулею під гриль.

4. Сало можна брати будь-яке, але, краще брати солоне з невеликими прожилками м'яса. Можна і бекон, і навіть сире, все одно все перетопиться, перемішається з цибулею і буде смачно. Шкварки не бувають несмачними :). Сало нарізати тонкими стрічками, цибулю посікти досить крупно (можна тільки зелену частину), додати рослинне масло і все перемішати. Застеліть деко фольгою, щоб потім менше мити, ставте деко на верхню позицію і смажте все поки не утворюються шкварки, а цибуля не стане пригорати. Не лякайтесь – саме обвугліла трохи цибуля додасть цій страві унікальний аромат. Це прийом часто використовується шефами (правда, з пореєм, він більш жорсткий) для отримання крихти з яскравим ароматом палаючого дерева. Упевнений, ви спробуєте повторити, і, впевнений, результат вас не розчарує.

Відгуки про техніку Pyramida від Сергія Калініна

5. А далі все просто і дуже смачно: викладаєте перловочку, зверху шкварки з цибулею, поливаєте все ще жиром і присипаєте рубаною петрушкою. Сказати що смачно – нічого не сказати. Ще й легко, недорого і красиво. Постувачам можна трохи почекати і вже потім відірватися по-повній. А от усім іншим – смачного!

Готуємо в духовці Pyramida


Автор: кулінарний оглядач Сергій Калінін
Джерело: icookonline.net/aj-nane-perlovochka-so-shkvarkami

Сергій Калінін

Готує:

Сергій Калінін
#
Інгредієнти

 Перловка  500 г

 Сало солоне – 50 г

 Масло вершкове  30 г

 Олія  1 ст.л.

 Цибуля зелена  2-3 шт

 Часник  2 шт

 Лавровий лист  1 шт

 Петрушка  2 гілочки

 Вода  700 мл

 Сіль, перець  за смаком