Лимонний тарт
Час приготування: 2 години | Кількість порцій: 8
Цей тарт може мати мільйон варіацій – в залежності від сезону і переваг його можна робити апельсиновим, мандариновий і навіть грейпфрутовим. Нам подобається лимонний з ніжною кисло-солодкою начинкою. І готуємо його, звичайно ж, в духовій шафі Pyramida;)
1. Приготування тіста.
Вершкове масло кімнатної температури необхідно збити з цукром. Додати яйце, ванільний цукор, цедру одного лимона і сіль – знову збити. В отриману суміш додати борошно і замісити тісто. Готове тісто замотати в харчову плівку і прибрати в холодильник мінімум на 30 хвилин.
2. Приготування лимонної начинки. Цедру, сік, в нашому випадку лимонний, і цукор перемішати і залишити на 20 хвилин.
Потім додати яйця, добре перемішати і знову залишити постояти на 30 хв.
3. Охолоджене тісто дістаємо з холодильника і викладаємо в попередньо змащену маслом роз'ємну форму. Тісто як завжди повинно покривати дно і боки. Виделкою робимо в тесті кілька проколів, кладемо зверху пергамент і вантаж – квасоля, нут або інше.
4. Розігріваємо духову шафу Pyramida F 82 IVORY до 190 градусів і відправляємо в нього нашу форму з тістом на 15 хвилин. Ми використовуємо традиційний режим духовки з одночасним нагріванням зверху і знизу. При використанні цього режиму наш тарт пропікається максимально рівномірно.
5. Поки форма з тістом знаходиться в духовці, ми проціджуємо яєчно-лимонну суміш, додаємо вершки і ретельно перемішуємо.
6. Дістаємо форму з тістом, знімаємо пергамент з вантажем і заливаємо лимонну начинку. Знову відправляємо наш пиріг в духову шафу і випікаємо при 160 градусах (температуру ми зручно регулюємо за допомогою ручки вибору температур, так ми точно знаємо, що вище температура підніматися не буде і наша випічка не підгорить). Виставляємо таймер на 25 хвилин – за цей час серединка повинна схопитися. Після приготування в духовці Pyramida автоматично включається вентилятор для охолодження.
7. Готовий пиріг повністю охолоджуємо і прикрашаємо на свій смак. Ми прикрасили вершковим кремом, збивши 100 мл вершків, 150 г крем-сиру і цукрову пудру.
Смачного!
Автор: Sweet Lab (Лабораторія солодощів) – домашня пекарня капкейков і не тільки.
Джерело: https://www.facebook.com/sweetlabUA
Для тіста:
• Пшеничне борошно – 225 г
• Вершкове масло – 125 г
• Цукор – 125 г
• Яйце – 1 шт
• Ванільний цукор – 8 г
• Сіль – 1 щіпка
• Цедра – 1 лимону
Для лимонної заливки:
• Сік лимонів – 3 шт великих
• Яйця – 4шт
• Вершки – 170 мл
• Цедра – 1-2 лим.
• Цукор – 175 г