Португальський десерт Паштел-де-ната
Час приготування: 40-50 хв. | Кількість порцій: 6
Якщо ви хочете навчитися готувати португальський десерт «Паштел-де-ната» - дивіться наш відео-рецепт! Мешканка Португалії Марина Киричкове розповіла, як крок за кроком приготувати цей чудовий португальський десерт. «Паштел-де-ната» - приготування прямо в студії Все Буде Добре за допомогою варильної поверхні Pyramida CFEA 641 B і духового шкафа Pyramida F 81 ETIX.
Готуємо тісто:
1. Холодне масло змішати з борошном і сіллю.
2. Додати крижану воду і швидко замісити тісто.
3. Тісто розкачати і скрутити в рулет.
4. Нарізати на шматочки шириною 1,5-2 см.
5. Розкласти тісто в форми.
6. Відправити в холодильник.
Тим часом готуємо крем:
1. Розвести борошно з частиною молока.
2. Залишок молока довести до кипіння і додати суміш з борошном.
3. Зробити цукровий сироп і повільно ввести в крем.
4. Додати жовтки.
5. Варити крем на повільному вогні до загусання. Перетерти через сито.
6. Крем розлити в формочки з тестом, наповнюючи їх на 2/3. Зверху посипати цукром для скоринки.
7. Випікати при температурі 220° C 15 хвилин.
8. Прикрасити цукровою пудрою і корицею.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
Для тіста:
• борошно – 200 г
• вершкове масло – 100 г
• крижана вода – 5 ст.л.
• сіль
Для крему:
• борошно – 30 г
• молоко – 250 г
• цукор – 250 г
• жовтки домашніх яєць – 3-4 шт.
• цедра лимону
• паличка кориці
• куркума
• цукрова пудра