Американський гарбузовий пиріг
Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 9
Культовий американський десерт – гарбузовий пиріг – сподобається навіть тим, хто, м'яко кажучи, недолюблює гарбуз. І все завдяки найніжнішій вершково-гарбузовій начинці з пряним букетом спецій: корицею, імбирем, гвоздикою і мускатним горіхом. Його основа – дуже тонка і розсипчаста, а начинка – дуже ніжна, незвичайного жовто-оранжевого кольору. Готуємо ми, звичайно ж, в духовці Pyramida, в якій потрібно тільки правильно вибрати режим, задати температуру і час. Слухняна помічниця самостійно простежить за рівномірним випіканням смачного десерту.
1. Приготування тіста. Вершкове масло кімнатної температури необхідно збити з цукром. Додати яйце, ванільний цукор і сіль – знову збити. В отриману суміш додати борошно і замісити тісто. Готове тісто замотати в харчову плівку і прибрати в холодильник мінімум на 30 хвилин.
2. Приготування вершково-гарбузової начинки. Гарбуз миємо, чистимо і варимо в невеликій кількості води хвилин 15-20, поки вона не стане м'якою. Зварений гарбуз збиваємо в блендері до стану пюре. Додаємо вершки, яйця, цукор, сіль і спеції (їх можна варіювати на свій розсуд) і знову збиваємо або просто перемішуємо до однорідної консистенції.
3. Охолоджене тісто дістаємо з холодильника і викладаємо в попередньо змащену маслом роз'ємну форму. Тісто має покривати дно і боки. Виделкою робимо в тесті кілька проколів (щоб гаряче повітря виходило і тісто не піднімалося), кладемо зверху пергамент і вантаж (квасоля, нут або інше).
4. Розігріваємо нашу духову шафу Pyramida F 82 IVORY до 160 градусів і відправляємо в неї форму з тістом. І для розігріву, і для випікання ми використовуємо традиційний режим – він забезпечує одночасний нагрів як вгорі, так і знизу шафи. І невеличкий нюанс – духовка не почне розігріватися, поки ви не виставите не тільки режим і температуру, але і час. Тому виставте спочатку таймер на 5 хвилин – для розігріву, а після ще на 15 – для випікання тіста (або можна встановити таймер на ручне управління (піктограма "долонька") – тоді включений режим буде працювати без обмежень за часом).
5. Через 15 хвилин дістаємо форму з тістом, знімаємо пергамент з вантажем і заливаємо вершково-гарбузову начинку. Знову відправляємо наш пиріг в духову шафу. Раніше обраний режим і температуру не змінюємо.
6. Виставляємо таймер духовки Pyramida на 45 хвилин – за цей час гарбузовий пиріг рівномірно пропечеться, а начинка, спочатку досить рідка, схопиться. І не лякайтеся якщо, бува, не почуєте закінчення роботи таймера – духовка Pyramida вимикається автоматично після закінчення потрібного часу, і з вашим гарбузовим пирогом нічого не трапиться.
7. І маленька порада. Гарбузовий пиріг потрібно не просто охолодити, а бажано навіть поставити на ніч у холодильник, оскільки в перший день пиріг досить м'який, а ось на наступний – стає просто ідеальним!
Смачного!
Автор: Sweet Lab (Лабораторія солодощів) – домашня пекарня капкейків і не тільки.
Джерело: https://www.facebook.com/sweetlabUA
Для тіста:
• Пшеничне борошно – 225 г
• Вершкове масло – 125 г
• Цукор – 125 г
• Яйце – 1 шт
• Ванільний цукор – 8 г
• Сіль – 1 щіпка
Для вершково-гарбузової начинки:
• Гарбуз (обов'язково солодкий) – 750 г
• Вершки (жирність 15-20%) – 250 г
• Цукор – 5 ст. л.
• Яйця – 3 шт
• Ванільний цукор – 8 г
• Кориця – 1 ч. л.
• Сіль – 1 щіпка
• Мускатний горіх – 1 щіпка
• Щіпка імбиру – 1 щіпка
• Кардамон, гвоздика – на кінчику ножа