Морозиво з зеленим чаєм і цибулею
Час приготування: 2 год. 30 хв. | Кількість порцій: 4-8
Захотілося екзотичного морозива? Марина Шевченко не тільки відкрила рецепти приготування незвичайного морозива з цибулею і зеленим чаєм, а й поділилася кулінарним секретом, як приготувати морозиво без морозилки, прискоривши процес вдвічі. А допоможуть їй у цьому варильна поверхня Pyramida CFEA 641 B і духова шафа Pyramida F 81 ETIX.
Готуємо морозиво із зеленого чаю:
1. Жовтки збити з зеленим чаєм і лимонним соком на паровій бані до утворення піни.
2. Отриману масу охолодити.
3. Окремо збити вершки з цукром і білки з цукром.
4. Змішати всі інгредієнти, викласти в форму і додати м'яту.
5. Поставити в морозильну камеру на 2 години.
Приступаємо до приготування морозива з цибулі:
1. Жовтки розтерти з цукровою пудрою, поступово вливаючи молоко.
2. Заварити яєчну масу на паровій бані, збиваючи до загущення. Поставити охолонути.
3. Лук попередньо запекти з цукровою пудрою і ванільним цукром при 150° C.
4. Подрібнити в пюре і протушкувати в апельсиновому соку з цукром і апельсиновою цедрою 5-7 хвилин.
5. Збити разом з яєчною масою.
6. Вершки з цукровою пудрою збити в густу піну і з'єднати з цибульно-яєчною масою.
7. Викласти масу в форму і відправити в морозильну шафу на 2 години.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
Для морозива із зеленого чаю:
• зелений чай – 1 ст.л. завареного, охолодженого
• яйця – 2 шт. (1 жовток и 2 білка)
• лимонний сік – 1 ч.л.
• цукрова пудра – 100 г
• вершки 30-33% – 1 стакан
• м'ята – 1 ч.л. меленої
Для морозива з цибулі:
• цибуля – 1 шт., середня
• жовтки – 4 шт.
• молоко – 250 мл
• вершки 30% – 150 мл
• цукрова пудра – 60 г
• ванільний цукор – 1 ч.л.
• сік из 1 апельсина
• апельсинова цедра – 1 ч.л.