Макаруни
Час приготування: 40-60 хв | Кількість порцій: 4-8
Макаруни - задоволення не з дешевих. Найдорожчим інгредієнтом в складі десерту є мигдальне борошно. Чим його замінити і як зменшити собівартість десерту знає Ліза Глинська! Сьогодні ви навчитеся готувати макаруни з нутового борошна! А допоможе приготувати нам таку смакота для варильна поверхня Pyramida CFEA 641 B і духова шафа Pyramida F 81 ETIX.
Приготування нутового борошна:
1. Нут залити холодною водою і додати соду.
2. Залишити на ніч, щоб він набряк, потім злити воду, промити під проточною водою.
3. Висипати в каструлю, залити холодною водою і залишити до закипання.
4. Проварити ще 7-10 хвилин, злити воду, промити нут, залити новою водою. Далі варити ще 1,5-2 години.
5. Проварений нут розкласти на паперовому рушнику, дати охолонути. Потім збити до стану пюре.
6. Викласти на деко, розподілити рівномірним шаром і просушити близько 5-6 годин при температурі 80 ° C.
7. Масу подрібнити в міксері або кавомолці і просіяти через сито.
Приготування тесту для макарун:
1. Цукрову пудру просіяти через сито, додати в нутове борошно, розмішати вінчиком.
2. У суху суміш додати одну частину застарілих білків і змішати.
3. Додати цукор в воду. Довести до кипіння, не помішуючи.
4. Коли температура досягне 113 ° C, потрібно почати збивати другу частину білків в м'якоті. Одночасно слідкуйте за температурою сиропу - коли вона досягне 118° C, прибрати з вогню.
5. Влити сироп у збиті білки, не припиняючи процес збивання.
6. Меренгу додати в суху суміш, перемішати. Помістити тісто в кондитерський мішок.
7. Відокремити формочки, дати їм підсохнути при кімнатній температурі 30 хвилин.
8. Випікати 12 хвилин при температурі 150 ° C. Після 5 хвилин відкрити дверцята духовки на кілька секунд і закрити.
9. Готові половинки зняти з дека і з'єднати за допомогою конфитюра.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.