# Макаруни

Час приготування: 40-60 хв | Кількість порцій: 4-8

Макаруни - задоволення не з дешевих. Найдорожчим інгредієнтом в складі десерту є мигдальне борошно. Чим його замінити і як зменшити собівартість десерту знає Ліза Глинська! Сьогодні ви навчитеся готувати макаруни з нутового борошна! А допоможе приготувати нам таку смакота для варильна поверхня Pyramida CFEA 641 B і духова шафа Pyramida F 81 ETIX.

 

Приготування нутового борошна​:

1. Нут залити холодною водою і додати соду.

2. Залишити на ніч, щоб він набряк, потім злити воду, промити під проточною водою.

3. Висипати в каструлю, залити холодною водою і залишити до закипання.

4. Проварити ще 7-10 хвилин, злити воду, промити нут, залити новою водою. Далі варити ще 1,5-2 години.

5. Проварений нут розкласти на паперовому рушнику, дати охолонути. Потім збити до стану пюре.

6. Викласти на деко, розподілити рівномірним шаром і просушити близько 5-6 годин при температурі 80 ° C.

7. Масу подрібнити в міксері або кавомолці і просіяти через сито.

 

Приготування тесту для макарун:

1. Цукрову пудру просіяти через сито, додати в нутове борошно, розмішати вінчиком.

2. У суху суміш додати одну частину застарілих білків і змішати.

3. Додати цукор в воду. Довести до кипіння, не помішуючи.

4. Коли температура досягне 113 ° C, потрібно почати збивати другу частину білків в м'якоті. Одночасно слідкуйте за температурою сиропу - коли вона досягне 118° C, прибрати з вогню.

5. Влити сироп у збиті білки, не припиняючи процес збивання.

6. Меренгу додати в суху суміш, перемішати. Помістити тісто в кондитерський мішок.

7. Відокремити формочки, дати їм підсохнути при кімнатній температурі 30 хвилин.

8. Випікати 12 хвилин при температурі 150 ° C. Після 5 хвилин відкрити дверцята духовки на кілька секунд і закрити.

9. Готові половинки зняти з дека і з'єднати за допомогою конфитюра.

 

Смачного!

кухонна техніка №1 в Україні Pyramida

Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».

Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.

Все буде добре

Готує:

Все буде добре
#
Інгредієнти

• нут – 200 г

• яєчні білки (застарілі) – 5 шт.

цукрова пудра – 200 г

• вода – 65 мл

• нутове борошно – 200 г

цукор – 150 г