Ягідний квас
Час приготування: 3 год. 30 хв. | Кількість порцій: 10-16
Як позбутися від спраги в літню спеку, знає Наташа Фаліон! Пару тижнів тому дівчина знайшла рецепт ягідного квасу, який відмінно втамовує спрагу надовго. Розкрити рецепт освіжаючого напою Наталії допоможе варки поверхня Pyramida CFEA 641 B .
Квас із малины:
1. Розімніть ягоди, залийте кип'яченою водою.
2. Доведіть суміш до кипіння. Потім додайте м'яту і настоюйте 2-3 години.
3. Настояну ягідну суміш обов'язково процідіть через марлю. Після цього добре її відіжміть, щоб вийшов малиновий компот.
4. Відлийте півсклянки суміші, і додайте туди подрібнені свіжі дріжджі. Розмішуйте до повного розчинення дріжджів.
5. Після цього додайте в суміш цукор і лимонну кислоту.
6. Поставте суміш для бродіння на 8-10 годин.
7. Ємкість з квасом накрийте тоненьким рушником.
8. Потім перелийте квас в пляшки.
9. Додайте туди по 2-3 родзинки в кожну пляшку.
10. Добре закрийте пляшки, і на пару годин поставте в тепле місце. Після цього перемістіть пляшки з квасом у холодильник.
Квас з чорної смородини:
1. Подрібніть ягоди так, щоб вони пустили сік. Зручно це зробити через м'ясорубку.
2. Потім вилийте ці ягоди разом з соком в марлю, і гарненько відіжміть з них сік.
3. У воду додайте цукор, листя смородини. Потім рідину доведіть до кипіння і остудіть.
4. Після цього свіжі дріжджі розітріть з 1 ч.л. цукру. Так вони відразу стануть рідкими і почнуть працювати.
5. Додайте в воду сік чорної смородини і розведені дріжджі.
6. Поставте отриману суміш на 1-2 дні в тепле місце.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
Для малинового кваса:
• малина – 1 кг
• цукор – 200 г
• свіжі дріжджі – 25 г
• лимонна кислота – 3 г
• вода – 4 л
• м'ята – 5-6 листочків
• родзинки – 10 шт.
Для квасу з чорної смородини:
• чорна смородина – 1 кг
• дріжджи – 15-20 г
• цукор – 200 г
• вода – 5 л
• листя смородини – 5 шт.