Ідеальне какао
Час приготування: 15-20 хв. | Кількість порцій: 2
При приготуванні какао найчастіше зустрічаються одні і ті ж проблеми - осад, грудочки і пінка. Як же зробити ідеальний напій, який буде тільки тішити своїм смаком? Марина Шевченко впевнена що це зовсім нескладно, сьогодні на варильній поверхні Pyramida CFEA 641 B вона відкриє секрети, які вам знадобляться.
Приготування ідеального какао:
1. Насипаємо какао-порошок і цукор в сотейник, перемішуємо.
2. Додаємо трішки води, розтираємо суміш до шоколадної маси і ставимо на середній вогонь.
3. Вливаємо тонкою цівкою попередньо підігріте молоко, постійно перемішуючи, що не доводимо до кипіння.
4. Знімаємо з вогню, збиваємо вінчиком і виливаємо готовий напій в чашку, додаємо маршмеллоу або тертий шоколад.
Щоб в напої не було грудочок, добре розмішайте в сотейнику какао-порошок, цукор і кип'ячену воду.
Для вирішення проблеми рідкого какао з густим осадом потрібно:
1. Підігріти молоко на повільному вогні, не доводячи до кипіння.
2. Потім влити його дуже тонкою цівкою в суміш какао з цукром, злегка перемішуючи. Якщо наливати молоко саме тонкою цівкою і при цьому постійно помішувати, частинки какао повністю розчиняться в молоці, і осаду не буде.
3. Після цього варити какао на слабкому вогні 3-5 хвилин.
Щоб какао мало повітряну пінку і було без молочної плівки, треба відразу після виключення динамічно збити напій вінчиком. Це дозволить какао краще насичуватися киснем, що буде заважати виникненню молочної плівки.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.