Як законсерівровать зелений горошок на зиму?
Час приготування: 40-60 хв. | Кількість порцій: 3-6
Після покупки магазинного горошку не раз були неприємно здивовані - то горох неякісний, а то і зовсім сміття і комахи в банці? Не ризикуйте власним здоров'ям, а краще законсервуйте горошок самі! Це не тільки безпечніше, але і в кілька разів дешевше! Сергій Калінін і напарниця по кухні, варильна поверхня Pyramida CFEA 641 B, покажуть справжній майстер-клас вдалої консервації зеленого горошку в домашніх умовах!
Приступаємо до приготування:
1. Очистити горох від стручків. Промити.
2. Висипати в сотейник горох, воду, цукор, сіль і проварити 30 хвилин.
3. Очистити стручковий перець від насіння, порізати кружальцями.
4. У стерилізовані банки викласти горошок, перець.
5. Маринад процідити через сито. Додати лимонну кислоту або оцет. Прокип'ятити.
6. Залити маринадом горошок в банках.
7. Закласти дно великої каструлі марлею, залити в каструлю воду і поставити зверху баночки з горошком без кришок.
8. Стерилізувати банки з горошком на середньому вогні близько 40 хвилин.
Готово.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.