# Ягідний квас

Час приготування: 3 год. 30 хв. | Кількість порцій: 10-16

Як позбутися від спраги в літню спеку, знає Наташа Фаліон! Пару тижнів тому дівчина знайшла рецепт ягідного квасу, який відмінно втамовує спрагу надовго. Розкрити рецепт освіжаючого напою Наталії допоможе варки поверхня Pyramida CFEA 641 B .


Квас із малины:

1. Розімніть ягоди, залийте кип'яченою водою.

2. Доведіть суміш до кипіння. Потім додайте м'яту і настоюйте 2-3 години.

3. Настояну ягідну суміш обов'язково процідіть через марлю. Після цього добре її відіжміть, щоб вийшов малиновий компот.

4. Відлийте півсклянки суміші, і додайте туди подрібнені свіжі дріжджі. Розмішуйте до повного розчинення дріжджів.

5. Після цього додайте в суміш цукор і лимонну кислоту.

6. Поставте суміш для бродіння на 8-10 годин.

7. Ємкість з квасом накрийте тоненьким рушником.

8. Потім перелийте квас в пляшки.

9. Додайте туди по 2-3 родзинки в кожну пляшку.

10. Добре закрийте пляшки, і на пару годин поставте в тепле місце. Після цього перемістіть пляшки з квасом у холодильник.
 

Квас з чорної смородини:

1. Подрібніть ягоди так, щоб вони пустили сік. Зручно це зробити через м'ясорубку.

2. Потім вилийте ці ягоди разом з соком в марлю, і гарненько відіжміть з них сік.

3. У воду додайте цукор, листя смородини. Потім рідину доведіть до кипіння і остудіть.

4. Після цього свіжі дріжджі розітріть з 1 ч.л. цукру. Так вони відразу стануть рідкими і почнуть працювати.

5. Додайте в воду сік чорної смородини і розведені дріжджі.

6. Поставте отриману суміш на 1-2 дні в тепле місце.

 

Смачного!

техніка Pyramida на телебаченні: відгуки експертів

Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».

Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.

Все буде добре

Готує:

Все буде добре
#
Інгредієнти

Для малинового кваса:

• малина – 1 кг

• цукор – 200 г

• свіжі дріжджі – 25 г

• лимонна кислота – 3 г

• вода – 4 л

• м'ята – 5-6 листочків

• родзинки – 10 шт.
 

Для квасу з чорної смородини:

• чорна смородина – 1 кг

дріжджи – 15-20 г

• цукор – 200 г

• вода – 5 л

• листя смородини – 5 шт.