Чізкейк "Тірамісу"
Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 10
Чізкейк "Тірамісу" це прямо квінтесенція ніжності і насиченості смаку. Вся справа в кавово-коньячному лікері і, звичайно ж, маскарпоне. Нічого не зможе їх замінити, ми радимо взагалі нічого не міняти, просто дотримуйтесь наших порад і вийде рівно також, як на картинці. До речі, такий не класичний варіант чізкейку можна сміливо нарізати на 16 шматочків (радимо це робити струною, а не ножем), він досить ситний і калорійності, тут мінімум масла і муки, а максимум сирної маси і яєць, тобто білка.
1. Починайте з основи, вона тут, вибачте за тавтологію, дуже основоположна. Розтопіть темний шоколад (70 г) в мікрохвильовці, імпульсами по 10-15 секунд. Далі збийте м'яке масло (70 г) і цукор (50 г), додаємо шоколад і вводимо яйце, розчинна кава (1 ч.л з гіркою або 5 г) або кавовий екстракт. Не забуваємо про муку, її тут трохи (40 г), але все-таки є.
2. Дістаємо роз'ємну форму на 24 см, кладемо пергамент і закріплюємо. Викладаємо тісто спатулой, після чого залишаємо савоярді тонути в основі, трохи придавлюючи їх. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 10 хвилин, після цього залишаємо на решітці до охолодження.
3. Тим часом, готуємо начинку. Не економимо на вершковому сирному сирі, без крупинок сиру, так маса буде однорідною, як вимагає того рецепт, ви ж хочете домогтися кращого результату, вірно? З'єднуємо крем-сир (450 г) і маскарпоне (250 г), перемішуємо. В окремій мисці збиваємо яйця (5 шт), Цукрову пудру (150 г), вершки 33% (100 г) і борошно (40 г).
Виливаємо яєчно-вершкову масу в сирну і збиваємо блендером до однорідності. Не захоплюйтеся, якщо занадто сильно наситиТИ її киснем, під час запікання поверхнЯ чізкейку стане пухирчастоЮ. Щоб випустити зайве повітря, акуратно! постукайте вже залитої формою по столу, однак, не спішіть з цим.
4. Перш ніж покривати основу сирною масою, ми поллємо бісквіт кавово-коньячним лікером, змішавши коньяк (10 г) і еспресо 30 г.
5. Просочіть лікером савоярді за допомогою пензлика і можете не скупиться на рідину, якщо печиво буде недостатньо вологим, під час випікання воно може спливти на поверхню, як підводний човен, а це не в наших планах. Нарешті, виливаємо начинку в форму і ставимо в духовку на 175 градусів 15 хвилин. Потім знижуємо температуру до 120 і випікаємо ще 1,5 години. У Pyramida F 82 Ivory зручний таймер для приготування чізкейка, можна поставити хоч на 2 години. І не забігати через годину на кухню, щоб додати ще хвилин.
6. Ніяких відчинення дверцят або водяній лазні, якщо ви прямуєте по всіх нашим рекомендаціях, вийде в точності, як на картинці. Залишилося наш чізкейк «Тірамісу» трохи прикрасити збитими вершками за допомогою кондитерського мішка зі стандартною трубкообразной насадкою. Але, пам'ятайте, поверхня повинна бути охолодженою! Збийте вершки 33% (150 г) на великих оборотах міксером кілька хвилин, додавши цукрової пудри 50 г. Ми радимо залишити вінчики і посуд на 10 хвилин в холодильнику, щоб вершки швидше дійшли необхідної консистенції «стійких піків». Тримайте кондитерський мішок вертикально, роблячи по периметру чизкейка армію маленьких шапочок) притрусити чізкейк какао і, вуаля, все готово! Смачного).
Автор: Sweet Lab (Лабораторія солодощів) – домашня пекарня капкейків і не тільки.
Джерело: sweet-laboratory.blogspot.com
• Масло – 70 г
• Темний шоколад – 70 г
• Цукор – 50 г
• Яйце – 1 шт
• Борошно – 40 г
• Розчинна кава – 5 г
Для савоярди:
• Эспрессо – 30 г
• Коньяк – 10 г
Начинка:
• Крем-сир – 450 г
• Маскарпоне – 250 г
• Яйця – 5 шт
• Цукрова пудра – 150 г
• Вершки 33% – 100 г
• Борошно – 40 г
Декор:
• Вершки 33% – 150 г
• Цукрова пудра – 50 г