Соуси з полуниці, смородини і вишні
Час приготування: 15-20 хв. | Кількість порцій: 4-8
Соуси, приготовлені за рецептом Дмитра Руденко, здатні перетворити абсолютно будь-яке прісне і дієтичне блюдо в неймовірно смачний делікатес! Які сезонні ягоди знадобляться вам, щоб приготувати соуси які не зашкодять фігурі і потішать палітрою смаку, ви дізнаєтеся в сьогоднішньому випуску!
А допомагати в приготуванні нам буде незамінна помічниця на кухні - варильна поверхня Pyramida CFEA 641 B.
Кисло-солодкий вишневий соус до овочів:
1. З половини вишень витискаємо сік.
2. Отриманий сік виливаємо в сотейник, додаємо цукор, сіль, гвоздику і корицю.
3. Виварюємо половину.
4. Додаємо цілих вишень без кісточок, проварюємо 2 хвилини.
5. Уварений соус в гарячому вигляді розливаємо по стерилізованим банкам і гарненько закручуємо.
Гострий полунично-базиликовий соус до м'яса:
1. Подрібнюємо полуницю в пюре.
2. Пюре відправляємо в сотейник, додаємо цукор, сіль і доводимо до кипіння.
3. Коли пюре закипить, додаємо м'яту, базилік, оцет, перець чілі і проварюємо 2-3 хвилини.
4. Соус готовий, можна консервувати.
Соус з чорної смородини до риби:
1. Висипаємо смородину в сотейник ставимо на плиту.
2. Додаємо вино і випаровуємо соус, приблизно, в два рази.
3. Подрібнюємо в кухонному комбайні.
4.Подрібнену суміш відправляємо назад в сотейник, додаємо замочені родзинки і проварюємо 3 хвилини.
6. Готово, можна розливати по стерилізованих банках.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
Для вишневого соусу:
• вишні – 1 кг (попередньо очищаємо від кісточки)
• цукор – 4 ст.л.
• гвоздика – 2 шт.
• кориця – 1/3 ч.л
• сіль – за смаком
Для полуничного соусу:
• полуниця – 1 кг
• цукор– 1 ст.л.
• яблочныи оцет – 1 ст.л.
• м'ята, базилік – по 10 г
• перец чілі – 1/2 шт.
• сіль – за смаком
Для соусу з чорної смородини:
• чорна смородина – 1 кг
• бадьян – 1-2 зірочки
• червоне десертне вино, кагор – 500 мл
• родзинки – 100 г (попередньо замочені, можна в коньяку)