# Соуси з полуниці, смородини і вишні

Час приготування: 15-20 хв. | Кількість порцій: 4-8

Соуси, приготовлені за рецептом Дмитра Руденко, здатні перетворити абсолютно будь-яке прісне і дієтичне блюдо в неймовірно смачний делікатес! Які сезонні ягоди знадобляться вам, щоб приготувати соуси які не зашкодять фігурі і потішать палітрою смаку, ви дізнаєтеся в сьогоднішньому випуску!

А допомагати в приготуванні нам буде незамінна помічниця на кухні - варильна поверхня Pyramida CFEA 641 B.


Кисло-солодкий вишневий соус до овочів:

1. З половини вишень витискаємо сік.

2. Отриманий сік виливаємо в сотейник, додаємо цукор, сіль, гвоздику і корицю.

3. Виварюємо половину.

4. Додаємо цілих вишень без кісточок, проварюємо 2 хвилини.

5. Уварений соус в гарячому вигляді розливаємо по стерилізованим банкам і гарненько закручуємо.
 

Гострий полунично-базиликовий соус до м'яса:

1. Подрібнюємо полуницю в пюре.

2. Пюре відправляємо в сотейник, додаємо цукор, сіль і доводимо до кипіння.

3. Коли пюре закипить, додаємо м'яту, базилік, оцет, перець чілі і проварюємо 2-3 хвилини.

4. Соус готовий, можна консервувати.

 

Соус з чорної смородини до риби:

1. Висипаємо смородину в сотейник ставимо на плиту.

2. Додаємо вино і випаровуємо соус, приблизно, в два рази.

3. Подрібнюємо в кухонному комбайні.

4.Подрібнену суміш відправляємо назад в сотейник, додаємо замочені родзинки і проварюємо 3 хвилини.

6. Готово, можна розливати по стерилізованих банках.

 

Смачного!

електрична варильна поверхня Pyramida

Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».

Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.

Все буде добре

Готує:

Все буде добре
#
Інгредієнти

Для вишневого соусу:

• вишні – 1 кг (попередньо очищаємо від кісточки)

• цукор – 4 ст.л.

• гвоздика – 2 шт.

• кориця – 1/3 ч.л

• сіль – за смаком


Для полуничного соусу:

• полуниця – 1 кг

• цукор– 1 ст.л.

• яблочныи оцет – 1 ст.л.

• м'ята, базилік – по 10 г

• перец чілі – 1/2 шт.

• сіль – за смаком


Для соусу з чорної смородини:

• чорна смородина – 1 кг

• бадьян – 1-2 зірочки

• червоне десертне вино, кагор – 500 мл

• родзинки – 100 г (попередньо замочені, можна в коньяку)