Естонське борошно кама
Час приготування: 40-50 хв. | Кількість порцій: 6-8
Естонське борошно кама дуже корисне для нашого організму. Його вживання дуже добре впливає на систему травлення, сприяє гарній роботі шлунково-кишкового тракту. Продукт містить велику кількість клітковини, мінеральних речовин і вітамінів групи В. Страви, в які додаємо це борошно, корисно їсти на сніданок. У приготуванні смачного сніданку з борошна кама на кухні допоможуть варильна поверхня Pyramida CFEA 641 B і духова шафа Pyramida F 81 ETIX.
Каму можна зберігати в герметичній посуді близько 6 місяців.
Жито має тонізуючу і загальнозміцнюючу дію, нормалізує травлення. Пшениця багата легкозасвоюваними вуглеводами і білками. У зернах є багато магнію, кальцію. Ячмінь дозволяє очистити організм від безлічі шкідливих речовин, налагоджує травлення і сприяє зростанню в кишечнику корисних бактерій. Вівсянка - чудовий антиоксидант, необхідний для краси і молодості. Горох знижує артеріальний тиск. А багатий мінеральний склад стане в нагоді тим, хто піклується про свій зовнішній вигляд, так як вітаміни і мікроелементи впливають на ріст нігтів та волосся, покращують стан шкірних покривів.
Крупи попередньо замочити на ніч у воді.
Приготування:
1. Замочені на ніч крупи зварити в підсоленій воді. Налити потрібно стільки, щоб вона повністю покривала зерна. Варити крупи на повільному вогні 20-30 хв.
2. Після варіння висушити крупи на деку в духовці при t 70 ° C. Сушити близько 2 годин, щоб грудочки вийшли дуже черствими. Перемолоти масу в борошно.
Смачний сніданок з борошна кама:
Для приготування корисного і ситного сніданку в стакан кисломолочного продукту необхідно покласти 3-4 столові ложки ками (близько 25 г). Можна додати фрукти, ложечку меду.
Для приготування дієтичних цукерок з борошна кама:
1. Змішати інгредієнти дерев'яною ложкою в однорідну масу.
2. Поставити в холодильник на 5 хвилин, щоб маса ущільнилась.
3. За допомогою ложки сформувати однакові маленькі кульки і обваляти їх у борошні. Можна всередину додати начинку з заспиртованих сухофруктів і посипати горішками або цедрою.
4. При бажанні укласти в паперові гофровані фантики від цукерок. До подачі на стіл потрібно тримати їх в прохолодному місці.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
Для борошна:
• житні зерна – 0,5 ст
• пшеничні зерна – 1,5 ст
• ячмінна крупа – 0,5 ст
• вівсяна січка – 2 ст
• сушений горох – 0,5 ст
Для цукерок з борошна кама:
• м'який сир – 250 г
• мед – 1 ст. л.
• родзинки без кісточок або сушена журавлина – 2 ст.л.
• подрібнені лісові горіхи – 2 ст. л.
• кама (с гіркою) – 3 ст. л.
• коньяк – 1 ст. л.