Десерт "Піраміда" з ягідної глазур'ю
Час приготування: 3 год. 30 хв. | Кількість порцій: 3
Вам подобаються геометричні десерти, але ви вважаєте, що вдома це зробити не реально? Всі кулінарні архітектурні шедеври ви можете приготувати у себе на кухні. А за допомогою варильної поверхні Pyramida CFEA 641 B і духової шафи Pyramida F 81 ETIX секретами готова поділитися кулінарний архітектор Динара Касько. Перевірте свої знання з геометрії і запишіть рецепт!
Готуємо бісквіт:
1. Збити білки з цукром.
2. Змішати цукрову пудру, борошно, мигдалеву борошно, подрібнений чай.
3. Ввести всі сухі інгредієнти в білки.
4. Випікати при 170° C 12-13 хвилин.
Приступаємо до ягідного конфі:
1. Змішати пюре з цукром і шматочками вишні.
2. Нагріти масу і розчинити попередньо замочений желатин.
3. Розлити у форми і відправити в морозильну камеру на 1-1,5 години.
Наступним етапом готуємо мус з чаєм для десерту:
1. У вершки додати чай і залишити на 3 години.
2. Потім процідити.
3. Замочити желатин.
4. Нагріти молоко, розтопити в ньому желатин і вилити на шоколад. Збити.
5. Охолодити масу до кімнатної температури і додати збиті вершки.
Готуємо ягідну глазур:
1. Змішати молоко з вершками, цукром і глюкозою. Довести до кипіння.
2. Вилити масу на шоколад з желатином і ретельно перемішати.
3. Охолодити масу до кімнатної температури.
Приступаємо до приготування прикраси:
1. 2/3 шоколаду розтопити в мікрохвильовій печі.
2. Змішати з 1/3 нетопленого шоколаду.
3. На папері намалювати спіраль.
4. За допомогою кондитерського мішка промальовувати шоколадом спіраль по трафарету.
5. Залишити на 10 хв. в холодильнику.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
Для бісквіту:
• мигдальне борошно – 35 г
• цукрова пудра – 25 г
• пшеничне борошно – 15 г
• яєчні білки – 80 г
• цукор – 20 г
• чай каркаде – 7 г
Для конфі:
• вишневе пюре – 60 г
• шматочки вишні – 25 г
• цукор – 20 г
• желатин – 2 г
Для мусу:
• молоко – 75 г
• білий шоколад – 120 г
• желатин – 4,5 г
• вершки – 165 г
• чай каркаде – 7 г
Для глазурі:
• молоко – 70 г
• вершки – 45 г
• пюре смородины – 100 г
• цукор – 25 г
• глюкоза – 45 г
• білий шоколад – 320 г
• желатин – 7 г
Для спіралі:
• білий шоколад – 300 г