Морозиво ягідне з кисломолочних продуктів
Час приготування: 2 год. 30 хв. | Кількість порцій: 6-8
Ваші діти не п'ють ні ряжанку, ні кефір? Тоді приготуйте з них морозиво, від якого не відмовиться жодна дитина! Сьогодні Марина Шевченко, використовуючи на кухні сучасну варильну поверхню Pyramida CFEA 641 B, розкриє рецепт морозива з кисломолочних продуктів, а вчиться його готувати разом з вами, будуть дбайливі батьки.
Приступаємо до приготування молочного морозива:
1. Желатин замочити в невеликій кількості води. Після набухання розтопити і дати охолонути.
2. З'єднати кефір, сметану, цукор, ванільний цукор і збивати міксером 5 хвилин.
3. Сир перетерти.
4. До желатину додати перетертий сир і частину збитої маси. Перемішати.
5. Влити в молочну масу (з'єднати всю масу з желатином) желатин і продовжити збивати ще 5 хвилин.
6. Розлити масу у формочки і відправити в морозилку на 2-3 години.
7. Готовий десерт дістати з форм, прикрасити горіхами і тертим шоколадом.
Готуємо ягідне морозиво:
1. Желатин замочить в небольшом колличестве воды. После набухания растопить и дать остыть.
2. Ягоди подрібнити до консистенції пюре.
3. З'єднати кефір, сметану, мед, ванільний цукор і полуничне пюре.
4. Збивати міксером 5 хвилин.
5. Додати до желатину невелику кількість маси, перемішати.
6. Додати в молочну (основу) масу желатин і продовжувати збивати ще 5 хвилин.
7. Розлити масу у формочки і відправити в морозилку на 2-3 години.
8. Готовий десерт дістати з форм, прикрасити ягодами.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
Для кисломолочного морозива:
• кефір – 0,5 л
• сметана нежирна – 2 ст.л.
• цукор – 1/2 стакани
• желатин – 1 ст.л.
• сир кисломолочний – 100 г
• ванільний цукор– 5 г
• горіхи, шоколад – для прикрашання
Для ягідного морозива:
• кефір – 300 мл
• сметана нежирна – 2 ст.л.
• мед – 2 ст.л.
• желатин – 1 ст.л.
• ванільний цукор – 5 г
• ягоди – 150 г (полуниця або смородина)