Рецепт смачної паски в духовці
Час приготування: 3 год. 30 хв. | Кількість порцій: 4-8
Покрокові рецепти паски знадобляться зовсім скоро, адже світле свято Великдень вже наближається до нас. А щоб не шукати в останній момент рецепти паски в домашніх умовах, редакція ХОЧУ.ua прямо зараз ділиться секретом приготування. Спекти ароматного паску з прянощами допоможе духову шафуPyramida F 180 S Black.
Приступаємо до приготування:
1. Налити молоко в каструлю і підігріти його - молоко має бути теплим, але ні в якому разі не гарячим. Додати до молока дріжджі і розвести їх. Потім потрібно висипати половину борошна в каструлю і гарненько все вимісити. Накрити і поставити в тепле місце на 60 хвилин.
2. Залити шафран горілкою. Відокремити шість жовтків від білка, дуже добре збити в посудині все жовтки з цукром. Додати до жовтків шафран з горілкою і мускатний горіх, кардамон, гвоздику, корицю. Суміш з прянощами потрібно акуратно змішати з опарою і додати туди борошно, що залишилося. Вимішувати тісто не менше 10 хвилин.
3. Пом'якшити вершкове масло і додати його в тісто. Вимісити тісто руками близько 10 хвилин. Додати рубані цукати і вимішувати тісто ще стільки ж часу. Накрити миску з тістом і залишити підніматися на 2,5 години.
4. Змастити вершковим маслом форми для випікання, злегка посипати дно борошном. Розкласти тісто по формах, заповнюючи їх на 1/3. Залишити на 20 хвилин, щоб тісто злегка піднялося.
5. Розігріти духовку Pyramida до 180 градусів. Випікати домашні паски 40-60 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою.
Смачного!
Джерело: hochu.ua
• молоко – 300 мл
• пшеничне борошно – 500 г
• яйця – 6 шт.
• цукор – 150 г
• масло вершкове – 125 г
• тертий мускатний горіх – 0,3 ч. ложки
• горілка – 40 мл
• сухі дрожджи – 10 г
• цукаты з апельсинової кірки – 100 г
• мелена гвоздика – 0,3 ч.л.
• мелений кардамон – 1 ч.л.
• кориця – 1 ч.л.