Італійська паска панеттоне
Час приготування: 1,5-2 год | Кількість порцій: 4-8
Італійська паска під назвою панеттоне зводить з розуму своїм ароматом і приголомшливим смаком. Цей традиційний європейський куліч дійсно варто приготувати на Великдень, щоб відчути себе в затишній Європі. Ми розповімо вам, як печеться італійська паска панеттоне в домашніх умовах. А допоможе спекти паску духова шафа Pyramida F 180 S Black.
1. Готуємо опару для італійської паски - потрібно заздалегідь підігріти молоко (воно повинно бути злегка теплим, але не гарячим). У молоці розвести дріжджі, додавши одну чайну ложку цукру. Дати опарі трохи набрякнути.
2. Розтопити вершкове масло і 120 грам цукру в невеликій каструлі - важливо взяти точну кількість цукру. Дати маслу охолонути і додати в молоко з дріжджами. Добре вимісити масу.
3. Розбити два яйця в миску, а до них додати ще три жовтки, відокремлених від білка.
Натерти дві чайних ложки лимонної цедри. Потім змішати цедру з цукатами, родзинками, горіхами і додати 1 чайну ложку борошна.
4. Додати до опари яйця, перемішати. Потім просіяти туди половину борошна і сіль, перемішати.
Засипати все сухофрукти з горіхами, додати ванільний екстракт і знову перемішати.
5. Найвідповідальніший момент приготування панеттоне - додати борошно невеликими порціями, а потім почати вимішувати тісто. Це займе не менше десяти хвилин.
Тісто не повинно липнути до рук. Спробуйте додати трохи борошна, якщо потрібно.
6. Змастити глибоку миску рослинним маслом, покласти туди тісто, накрити рушником і поставити в тепле місце на дві години, щоб тісто піднялося.
7. Змастити маслом форми для випікання, застелити їх пергаментом. Викласти тісто за формами, заповнивши їх не до кінця. Змастити верхівку італійської паски маслом і залишити на 30 хвилин.
8. Поставити форми з тістом в духовку Pyramida, розігріту до 180 градусів, на 40-45 хвилин. Перевірити готовність італійського паски за допомогою зубочистки.
Італійська паска панеттоне може бути прикрашена глазур'ю або помадкою для пасок.
Смачного!
Джерело: hochu.ua
• лимонна цедра – 2 ч.л.
• кедрові горішки – 90 г
• молоко – 240 мл
• дріжджи сухі – 10 г
• яйця – 2 шт.
• жовтки – 3 шт.
• сіль – 1 ч.л.
• цукор – 120 г
• борошно – 720 г
• масло вершкове – 120 г
• ванільний екстракт (або ванільний цукор) – 1 ч.л.
• ізюм – 180 г
• цукати – 120 г