Тікка-масала
Час приготування: 45 хвилин | Кількість порцій: 4-5
Курка "Тікка Масала" – індійське за походженням блюдо, але дуже популярне в англомовних країнах. Як свідчить історія, воно було створено кмітливим бангладешський кухарем в лондонському будинку каррі. Коли відвідувач скаржився на блюдо з курчам, якого пересушили в духовці, кухар об'єднав консервований томатний суп з вершками, додав кілька індійських спецій і вилив його на приготоване курча. Так вийшла смачна Тікка Масала!
1. Розріжте філе на 10 шматочків і поставте запікати в духовку.
2. Розігрійте в глибокій сковорідці масло, додайте кмин, лавровий лист, чорний і зелений кардамон, гвоздику і корицю. Потримайте пару хвилин до появи пряного аромату.
3. Додайте дрібно порізану цибулю (3 штуки). Трохи обсмажте.
4. Додайте 3 дрібно нарізаних томати, часник. Обсмажте кілька хвилин, щоб томати віддали сік і стали м'якими.
5. Посипте коріандром, чилі перцем і куркумою.
6. Додайте курку, перемішайте.
7. Цибулю, зелений перець і томат наріжте кубиками. З томата виньте м'якоть, а цибулю розділіть на шари. Висипати в сковорідку.
8. Влийте вершки. Посипте масалой, вичавіть лимон. Повинна вийти густа субстанція, з хрустким і не втратившим колір томатом і перцем.
Смачного!
Побажання користувачам техніки Pyramida:
«Готуйте із задоволенням з технікою Pyramida!»
• Олія соняшникова – 3 ст. л
• Кмин – 1 ч. л
• Лавровий лист – 1 шт
• Насіння кардамону чорні – 2 шт
• Насіння кардамону зелені – 3 шт
• Кориця – 1 кусок
• Гвоздика – 3 шт
• Цибуля ріпчаста – 4 головки
• Помідори – 4 шт
• Часник дрібний – 4 зубчика
• Коріандр мелений – 2 ч. л
• Перець чилі мелений – 1 ст. л
• Куркума – на кінчику ножа
• Філе куряче – 1 шт
• Перець зелений – 1 шт
• Вершки 33% – 0,25 ст
• Гарам-масала – 1 ч. л
• Сік лимонний – 1 ч. л