# Тікка-масала

Час приготування: 45 хвилин | Кількість порцій: 4-5

Курка "Тікка Масала" – індійське за походженням блюдо, але дуже популярне в англомовних країнах. Як свідчить історія, воно було створено кмітливим бангладешський кухарем в лондонському будинку каррі. Коли відвідувач скаржився на блюдо з курчам, якого пересушили в духовці, кухар об'єднав консервований томатний суп з вершками, додав кілька індійських спецій і вилив його на приготоване курча. Так вийшла смачна Тікка Масала! 

 

1. Розріжте філе на 10 шматочків і поставте запікати в духовку. 

2. Розігрійте в глибокій сковорідці масло, додайте кмин, лавровий лист, чорний і зелений кардамон, гвоздику і корицю. Потримайте пару хвилин до появи пряного аромату.

3. Додайте дрібно порізану цибулю (3 штуки). Трохи обсмажте. 

4. Додайте 3 дрібно нарізаних томати, часник. Обсмажте кілька хвилин, щоб томати віддали сік і стали м'якими. 

5. Посипте коріандром, чилі перцем і куркумою. 

6. Додайте курку, перемішайте. 

7. Цибулю, зелений перець і томат наріжте кубиками. З томата виньте м'якоть, а цибулю розділіть на шари. Висипати в сковорідку. 

8. Влийте вершки. Посипте масалой, вичавіть лимон. Повинна вийти густа субстанція, з хрустким і не втратившим колір томатом і перцем. 

Смачного! 

 

Побажання користувачам техніки Pyramida: 

«Готуйте із задоволенням з технікою Pyramida!»

#
Інгредієнти

 Олія соняшникова – 3 ст. л

 Кмин – 1 ч. л

 Лавровий лист – 1 шт

 Насіння кардамону чорні – 2 шт

 Насіння кардамону зелені – 3 шт

 Кориця – 1 кусок

 Гвоздика – 3 шт

 Цибуля ріпчаста – 4 головки

 Помідори – 4 шт

 Часник дрібний – 4 зубчика

 Коріандр мелений – 2 ч. л

 Перець чилі мелений – 1 ст. л

 Куркума – на кінчику ножа

 Філе куряче – 1 шт

 Перець зелений – 1 шт

 Вершки 33% – 0,25 ст

 Гарам-масала – 1 ч. л

 Сік лимонний – 1 ч. л