Як приготувати дріжджове тісто
Час приготування: 1 год 30 хв. | Кількість порцій: 4-8
Не знаєте, як приготувати дріжджове тісто? Марина Шевченко, заручившись підтримкою духової шафи Pyramida F 81 ETIX,приготує ідеально м'які, пишні і ароматні булочки. Рецепт дріжджового тіста вже в матеріалі!
Проблема №1. Дріжджова випічка виходить твердою
Вихід: додайте в тісто розведений картопляний крохмаль. Пропорції: на 500 г тесту - 10 г крохмалю.
Проблема №2. Дріжджова випічка не піднімається
Вихід: додайте в тісто сильно газовану воду. Пропорції: на 500 г тесту - 50 мл води.
Проблема №3. Дріжджова випічка швидко підсихає
Вихід: додайте в тісто манку. Пропорції: на 500 г тіста - 1 ст. л. манки.
Рецепт дріжджового тіста для м'яких булочок:
1. Робимо опару для тіста: 1 ст. л. молока, дріжджі, 1 ч. л. цукру і 2 ст. л. муки. Все перемішуємо, ставимо на підхід на 30 хвилин.
2. Замішуємо тісто з інших інгредієнтів, додаємо секретні інгредієнти: манку, сильно газовану воду, крохмаль.
3. Ділимо тісто на однакові частини, формуємо булочки, викладаємо у форму.
4. Ставимо булочки на підхід не менше ніж на 30 хвилин, краще на 1-1,5 години. Вони повинні збільшитися вдвічі.
5. Випікаємо булочки при температурі 190 градусів 30 хвилин.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
• молоко – 1 ст.
• яйця – 1 шт. (жовток)
• цукор – 2,5 ст.л.
• ванільний цукор – 5 пакетиків
• дріжджи (свіжі) – 1,5 ч.л.
• вершкове масло – 50 г (м'яке для тіста)
• борошно – близько 3-4 ст.
Для секретів:
• манка – 1 ст.л.
• сильно газована вода – 50 мл
• крохмаль – 10 г
• розтоплене вершкове масло – 2 ст.л. (для змащення булочок)