# Як приготувати дріжджове тісто

Час приготування: 1 год 30 хв. | Кількість порцій: 4-8

Не знаєте, як приготувати дріжджове тісто? Марина Шевченко, заручившись підтримкою духової шафи Pyramida F 81 ETIX,приготує ідеально м'які, пишні і ароматні булочки. Рецепт дріжджового тіста вже в матеріалі!

 

Проблема №1. Дріжджова випічка виходить твердою

Вихід: додайте в тісто розведений картопляний крохмаль. Пропорції: на 500 г тесту - 10 г крохмалю.

 

Проблема №2. Дріжджова випічка не піднімається

Вихід: додайте в тісто сильно газовану воду. Пропорції: на 500 г тесту - 50 мл води.

 

Проблема №3. Дріжджова випічка швидко підсихає

Вихід: додайте в тісто манку. Пропорції: на 500 г тіста - 1 ст. л. манки.

 

Рецепт дріжджового тіста для м'яких булочок​:

1. Робимо опару для тіста: 1 ст. л. молока, дріжджі, 1 ч. л. цукру і 2 ст. л. муки. Все перемішуємо, ставимо на підхід на 30 хвилин.

2. Замішуємо тісто з інших інгредієнтів, додаємо секретні інгредієнти: манку, сильно газовану воду, крохмаль.

3. Ділимо тісто на однакові частини, формуємо булочки, викладаємо у форму.

4. Ставимо булочки на підхід не менше ніж на 30 хвилин, краще на 1-1,5 години. Вони повинні збільшитися вдвічі.

5. Випікаємо булочки при температурі 190 градусів 30 хвилин.

 

Смачного!

Духова шафа Pyramida №1 в Україні

Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».

Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.

Все буде добре

Готує:

Все буде добре
#
Інгредієнти

• молоко – 1 ст.

• яйця – 1 шт. (жовток)

• цукор – 2,5 ст.л.

• ванільний цукор – 5 пакетиків

• дріжджи (свіжі) – 1,5 ч.л.

• вершкове масло – 50 г (м'яке для тіста)

• борошно – близько 3-4 ст.

 

Для секретів:

• манка – 1 ст.л.

• сильно газована вода – 50 мл

• крохмаль – 10 г

• розтоплене вершкове масло – 2 ст.л. (для змащення булочок)