Теплий салат «Олів'є»
Час приготування: 2 год | Кількість порцій: 4-8
Як приготувати теплий салат «Олів'є», розповість Мікаель Ароян! У новій інтерпретації салату з'являться незвичайні інгредієнти, які швидко підготувати допоможе варильна поверхня Pyramida CFEA 641 B, а сам салат придбає назву «Люсьєн». Дізнайтеся рецепт теплого салату «Олів'є» прямо зараз в нашому матеріалі!
Приготування:
1. Для початку зробіть соус бешамель. Розтопити вершкове масло в ковші і вмішайте борошно. Поступово вливайте молоко, ретельно розмішуючи суміш і доведіть до кипіння при постійному помішуванні. Додайте сіль і перець за смаком і варіть на повільному вогні, помішуючи, 8-10 хвилин.
2. Залийте соус в форму для випікання і залиште застигати на 2 години.
3. Зваріть картоплю, додайте вершкове масло і поставте на 2 хвилин в мікрохвильовку. Поставте нагріту картоплю в комбайн. До неї додайте дрібку куркуми.
4. Готове пюре викладайте в кондитерський мішок.
5. Приготуйте стружку з бекону. Наріжте його і поставте в мікрохвильовку на 30 секунд. Переверніть на іншу сторону і відправте в мікрохвильову піч ще на 3 хвилини. Відокремте бекон від волокна. Візьміть качалку і злегка притисніть бекон. Нарвіть на волокна поменше. Смажте їх в киплячій рослинній олії. Перекладіть в сито, щоб жир стік, і підсушіть стружку на паперовому рушнику.
6. Витягніть з форми застиглий соус бешамель на тарілку. Красиво викладіть на нього інші інгредієнти: перепелині яйця, розрізані на половинки; коктейльні креветки, нарізані слайсами; солоні огірки і моркву; кульки свіжого огірка (які можна зробити за допомогою ножа для карвінгу).
7. Зверху викладайте смужки червоної цибулі і паростки зеленого гороху. Також можете використати зелений горошок.
8. Верхівку присипте стружкою бекону.
Поради:
1. Щоб соус бешамель набув потрібної форми і загустів, додайте в нього суміш з желатину і води 9: 1.
2. Паростки горошку ви можете виростити у себе вдома. Візьміть ємкість, викладіть в неї просту вату, потім засипте тирсою. Всередину помістіть цільні горошинки і залийте невеликою кількістю води. Регулярно підливайте воду, але не затоплювало горох. Через 2 тижні з'являться паростки, які ви зможете використовувати для прикраси салатів.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
• картопля – 3 шт.
• перепелині яйця – 3 шт.
• коктейльні креветки – 10 шт.
• солений огірок – 1 шт.
• морква – 1 шт.
• бекон – 200 г
• паростки зеленого горошку
• вершкове масло – 30 г
• молоко – 0,5 л
• борошно – 40 г
• вода – 40 г
• желатин – 1 упаковка
• рослинна олія
• куркума – 5 г
• сіль, перець – за смаком