# Теплий салат «Олів'є»

Час приготування: 2 год | Кількість порцій: 4-8

Як приготувати теплий салат «Олів'є», розповість Мікаель Ароян! У новій інтерпретації салату з'являться незвичайні інгредієнти, які швидко підготувати допоможе варильна поверхня Pyramida CFEA 641 B, а сам салат придбає назву «Люсьєн». Дізнайтеся рецепт теплого салату «Олів'є» прямо зараз в нашому матеріалі!

 

Приготування:

1. Для початку зробіть соус бешамель. Розтопити вершкове масло в ковші і вмішайте борошно. Поступово вливайте молоко, ретельно розмішуючи суміш і доведіть до кипіння при постійному помішуванні. Додайте сіль і перець за смаком і варіть на повільному вогні, помішуючи, 8-10 хвилин.

2. Залийте соус в форму для випікання і залиште застигати на 2 години.

3. Зваріть картоплю, додайте вершкове масло і поставте на 2 хвилин в мікрохвильовку. Поставте нагріту картоплю в комбайн. До неї додайте дрібку куркуми.

4. Готове пюре викладайте в кондитерський мішок.

5. Приготуйте стружку з бекону. Наріжте його і поставте в мікрохвильовку на 30 секунд. Переверніть на іншу сторону і відправте в мікрохвильову піч ще на 3 хвилини. Відокремте бекон від волокна. Візьміть качалку і злегка притисніть бекон. Нарвіть на волокна поменше. Смажте їх в киплячій рослинній олії. Перекладіть в сито, щоб жир стік, і підсушіть стружку на паперовому рушнику.

6. Витягніть з форми застиглий соус бешамель на тарілку. Красиво викладіть на нього інші інгредієнти: перепелині яйця, розрізані на половинки; коктейльні креветки, нарізані слайсами; солоні огірки і моркву; кульки свіжого огірка (які можна зробити за допомогою ножа для карвінгу).

7. Зверху викладайте смужки червоної цибулі і паростки зеленого гороху. Також можете використати зелений горошок.

8. Верхівку присипте стружкою бекону.

 

Поради:

1. Щоб соус бешамель набув потрібної форми і загустів, додайте в нього суміш з желатину і води 9: 1.

2. Паростки горошку ви можете виростити у себе вдома. Візьміть ємкість, викладіть в неї просту вату, потім засипте тирсою. Всередину помістіть цільні горошинки і залийте невеликою кількістю води. Регулярно підливайте воду, але не затоплювало горох. Через 2 тижні з'являться паростки, які ви зможете використовувати для прикраси салатів.

 

Смачного!

кухонна техніка Pyramida в програмі Все Буде Добре

Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».

Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.

Все буде добре

Готує:

Все буде добре
#
Інгредієнти

• картопля – 3 шт.

• перепелині яйця – 3 шт.

• коктейльні креветки – 10 шт.

• солений огірок – 1 шт.

• морква – 1 шт.

• бекон – 200 г

паростки зеленого горошку

• вершкове масло – 30 г

• молоко – 0,5 л

• борошно – 40 г

• вода – 40 г

• желатин – 1 упаковка

• рослинна олія

• куркума – 5 г

• сіль, перець – за смаком