В'ялені сливи
Рецепт пікантних слив від Кудрявцевої Олени, maslom wgoru.
"Помідори всі зав'ялити? Відмінно! Тепер переходимо до в'ялених слив. Це навіть смачніше. До м'яса і до сиру. А ще ідеально: хліб, зверху м'який сир (рікотта) або просто сир + сливи.
Далі по пунктах. Духовка. Сушу в ній.У мене Pyramida F 105 S IX. І впоралася вона з завданням відмінно. Заздалегідь розігрівати не потрібно. По-перше, вона гріється дуже швидко, по-друге, сушити будемо на невисокій температурі. Я сушила близько 12 години при 60 градусах. Режим Конвекція. Він ідеальний для випічки і запікання великих партій овочів і фруктів. Якщо і у вас немає конвекції, то сушіть з відкритими дверцятами. Можу сказати, що часу піде від 8 до 12 годин залежно від розміру слив.
Сливи. Нам потрібен сорт угорка. Я в'ялила і круглу червону сливу. Це теж має право на життя. Але угорка виходить красивіше і в ній менше міститься цукру, тому смак цікавіше. Беріть середнього розміру ягоди. Великі сушаться довше. Кількість – щоб на 2-3 дека вистачило. Менше 2-3 кг немає сенсу возитися.
Олія. Беремо оливкову, додаємо в нього нарізаний пластинками часник, перець чилі (за смаком і витривалості), трави. Якщо ви хочете зберігати баночки зі сливами довго, то закип'ятіть це все. Я збираюся з'їсти їх у вересні (будуть приводи :)), тому заливаю цю партію сирим.
Приготування:
1. Сливи вимити і вийняти кісточки.
2. Прям в мисці трохи поливаємо оливковою олією, посипаємо сіллю і травами. Трави беріть на свій смак. Підходять: суміш італійських, чебрець, базилік. Мені дуже подобається додавати сюди розтертий розмарин.
3. Сливи викладаємо зрізом вгору, на кожну – пластинка часнику. І ставимо сушити. Через 6 годин я їх перевернула (тк взяла велику сливу). Ви дивіться по ситуації.
4. Баночки і кришки стерилізуємо, плотненько утрамбовуємо в них наші сливи, заливаємо гарячим маслом. Коли охолонуть, я ставлю їх в холодильник."
Джерело: instagram.com/maslom_wgoru