# Спагеті з мідіями по-неаполітанські

Час приготування: 45 хвилин | Кількість порцій: 5

Найзнаменитіший рецепт макаронів по-неопалітанскі, або вірніше спагетті неаполітано, не має ніякого відношення до Неаполю. Його придумав в Йокагама шеф-кухар, який обслуговує американських солдатів. До складу цієї страви увійшли лишкові на кухні спагетті і томатний соус, а також трохи м'ясних виробів, овочів і грибів. Справжній ж неаполітанській кухні більш властиво поєднання спагеті з бобовими, овочами або ж морепродуктами. 

 

1. Добре розігрійте сковорідку і додайте оливкову олію і дрібно нарізаний часник, обсмажте 1,5 хвилини і додайте мідії з панцирами, прожарьте 3-4 хвилини. 

2. Додайте на сковорідку нарізані навпіл помідори-чері і обсмажте 3 хвилини, щоб вони дали сік.

3. Додайте вершки і тушкуйте разом з мідіями, підсипте петрушку і базилік. 

4. Відваріть спагетті до напівготовності, злийте воду і додайте їх в соус з мідіями. Тушкуйте приблизно 1,5-2 хвилини.

Страва готова!

 

Побажання користувачам техніки Pyramida: 

«Готуйте із задоволенням з технікою Pyramida!»

#
Інгредієнти

 Спагеті – 550 г

 Мідії – 1 кг

 Часник – 50 г

 Гострий перець – 35 г

 Помідори-чері – 350 г

 Оливкова олія – 150 г

 Петрушка – 50 г

 Сіль – за смаком