Мексиканские вариации: энчиладас с киноа
Время приготовления: 20 мин. | Количество порций: 4
Давайте попробуем приготовить мексиканское блюдо: энчиладас с киноа. Окунёмся в кулинарный мир Мексики вместе с нашим замечательным блоггером Катей Артюховой и её верной помощницей духовкой Pyramida F 82 Black.
1. Відваріть кіноа згідно з інструкцією на упаковці (зазвичай 1 до 2 (300 гр кіноа до 600 гр води) впродовж 15 хв.). Злийте зайву воду та дайте крупі охолонути.
2. Наріжте кубиками помідор та авокадо, подрібніть чилі, промийте водою фасоль, натріть сири. Розігрійте духовку у стандартному режимі до 180 градусів.
3. У великій мисці змішайте фасоль, кукурудзу, кіноа, томат, чилі, авокадо, кінзу, кумин та соус. Поперчіть і посоліть на смак. Додайте половину натертих сирів. Вважайте на кількість перцю. Цього разу я додала половинку чилі + трішки чилі в соус і страва вийшла все рівно доволі гострою. Попереднього разу я використала цілий перець + сушену приправу і їсти без сліз мій енчіладос було складно :)
4. Змастіть маслом жаростійку форму, викладіть суміш. Посипте зверху рештою сиру та відправляйте в духовку на 15 хв.
А тепер, вже традиційно, трішки про мою кохану духову шафу Pyramida F 82. Здається, стандартний режим випробуваний вже “до неможу”, але він для мене лишається найбільш універсальним та зручним.
І хоч ти звик, що при користуванні духовкою, запах розвіюється по усьому помешканню – тут не цей варіант. За 15 хвилин за ароматом сиру доводиться підходити безпосередньо до Pyramida. :) Після приготування страви, у Pyramida F 82 автоматично вмикається вентилятор для охолодження. Для мене це дуже великий бонус, адже духову шафу не потрібно залишати відкритою і знову ж таки боротись з запахом.
Смачного!
Автор: кулинарный блоггер Катя Артюхова
Источник: tastyworld.com.ua/meksy-kans-ki-variatsiyi-enchilados-z-kinoa-gotuyu-u-duhovij-shafi-pyramida-f82
• кіноа - 300 -400 г
• консервована червона фасоль - 200 г
• консервована кукурудза - 200 г
• помідори - 1-2 шт.
• подрібнена кінза - 4 ч.л.
• кумин - 1,2 ч.л.
• моцарела - 200 г
• чедер або інший сир - 200 г
• перець чилі/приправа чилі - половинка/0,5 ч.л.
• сіль-перець - на сак
• авокадо - 1 шт. за бажанням
Також нам потрібен соус для заправки:
• томати (можуть бути консервовані) - 3-4 шт.
• часник - 2 дольки
• маленька цибулина - 1 шт.
• тмин - 1 ч.л.
• сіль-перець - на смак
• вода - 1/5 склянки
я додала ще трішки чилі та кінзи і усе перемололола в блендері