Шашлик в духовці з картоплею
Час приготування: 1 година 30 хвилин | Кількість порцій: 5
Для тих, хто не любить возитися з вогнищами та мангалами, є варіант приготувати улюблені шашлики прямо вдома – в духовці. Швидко, зручно, смачно, а головне – комфортно. Якщо хочеться поїсти обов’язково на природі, можна просто взяти готові шашлики з собою і не обтяжувати собі відпочинок розпалюванням вогню, стоянням над м’ясом і довгим очікуванням.
Чудовий смачний шашлик на шпажках в духовці зі свинини повністю просочується ароматами трав. Він ідеально підійде до святкового столу, вийде не гірше того, який зроблений на вугіллі.
Почнемо з цибулі. Нарізаємо її кільцями, додаємо столову ложку приправи і пів літра пива. Сюди ж кладемо нарізане невеличкими шматочками м‘ясо. Все перемішуємо.
Накриваємо плівкою і маринуємо 3 години. Для гарніру картоплю ріжемо кільцями, додаємо приправу, олію та сіль. Викладаємо у форму для запікання.
Займаємося шампурами. У нашому варіанті – дерев’яними шпажками. Їх треба занурити у гарячу воду на 10 хвилин. Тим часом нарізаємо кільцями помідори. Нарешті збираємо шашлик, нанизуючи: м‘ясо, помідор, цибуля і так по колу. Викладаємо «шампури» на деко з картоплею.
Обираємо режим: конвекція з грилем, 180 градусів, 40-50 хвилин. Через 20 хвилин дістаємо і перевертаємо шашлик на інший бік. І відправляємо знову у духову шафу. Ще примірно 20 хв і все готово.