# Шашлик в духовці з картоплею

Час приготування: 1 година 30 хвилин | Кількість порцій: 5

Для тих, хто не любить возитися з вогнищами та мангалами, є варіант приготувати улюблені шашлики прямо вдома – в духовці. Швидко, зручно, смачно, а головне – комфортно. Якщо хочеться поїсти обов’язково на природі, можна просто взяти готові шашлики з собою і не обтяжувати собі відпочинок розпалюванням вогню, стоянням над м’ясом і довгим очікуванням.

Чудовий смачний шашлик на шпажках в духовці зі свинини повністю просочується ароматами трав. Він ідеально підійде до святкового столу, вийде не гірше того, який зроблений на вугіллі.

м'ясо в духовці як з костраПочнемо з цибулі. Нарізаємо її кільцями, додаємо столову ложку приправи і пів літра пива. Сюди ж кладемо нарізане невеличкими шматочками м‘ясо.  Все перемішуємо.

маринад для м'ясаНакриваємо плівкою і маринуємо 3 години. Для гарніру картоплю ріжемо кільцями, додаємо приправу, олію та сіль. Викладаємо у форму для запікання.

Займаємося шампурами. У нашому варіанті – дерев’яними шпажками. Їх треба занурити у гарячу воду на 10 хвилин. Тим часом нарізаємо кільцями помідори. Нарешті збираємо шашлик, нанизуючи: м‘ясо, помідор, цибуля і так по колу. Викладаємо «шампури» на деко з картоплею.

м'ясо з картоплею в духовцім'ясо з картоплею в духовціОбираємо режим: конвекція з грилем, 180 градусів, 40-50 хвилин. Через 20 хвилин дістаємо і перевертаємо шашлик на інший бік. І відправляємо знову у духову шафу. Ще примірно 20 хв і все готово.

м'ясо на шпажках в духовці

Влаштуйте собі барбекю, не виходячи з дому!

Смачного!

Tasty Stories

Готує:

Tasty Stories
#
Інгредієнти

• Свинячий ошийок – 1 кг
• Цибуля – 3 шт
• Помідори – 3 шт
• Картопля – 10 шт
• Пиво – 0,5 л
• Дерев'яні шпажки – 6-10 шт
• Приправа до шашлику – 2 ст. л.
• Приправа до картоплі
• Сіль
• Олія