Фарширована ріпа
Час приготування: 40-60 хв. | Кількість порцій: 6-8
Фарширована ріпа - це не тільки корисно, а й неймовірно смачно! Це чудове блюдо порадує вас дивним смаком і стане надійним помічником в боротьбі з простудними захворюваннями! Сьогодні на кухні Інга Васильєва поділиться рецептом фаршированої ріпи, а в приготуванні їй допоможе варильна поверхня Pyramida CFEA 641 B і духова шафа Pyramida F 81 ETIX.
Порада №1. Найкраще використовувати свіжу ріпу середнього розміру, у якій щільна шкірка, зелене пишне бадилля, а сам коренеплід твердий на дотик. Якщо на шкірці є коричневі плями - це ознака того, що ріпа стара, а значить буде гірчити.
Порада №2. Щоб позбутися гіркого присмаку, потрібно ретельно вимити ріпу, потім протягом декількох хвилин прокип'ятити, і після цього очистити від шкірки. Бланшувати ріпу можна тільки в киплячій підсоленій воді з тим'яном, приблизно 5 хвилин. Тоді плід не буде гірчити. Потім потрібно обдати ріпу холодною водою, щоб вона зберегла свою форму.
Приготування:
1. Цибулю і моркву нарізати кубиками.
2. Гриби порізати. Обсмажувати на оливковій олії разом з цибулею і морквою протягом 5 хвилин.
3. Сир натерти, додати разом з вершками, залишити тушкуватися на вогні на кілька хвилин.
4. Додати дрібно нарізане бадилля від ріпи, тим'ян, нарізаний перець чилі, сіль і перець.
5. Ріпу промити, прокип'ятити кілька хвилин, очистити шкірку.
6. Бланшувати ріпу в солоній воді 5 хвилин, потім занурити в холодну воду, щоб зберегти форму.
7. Вирізати серцевину в ріпі, нарізати м'якоть.
8. Наповнити ріпу начинкою, додати м'якоть.
9. Випікати в керамічному посуді з водою 25 хвилин при температурі 180° C.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
• ріпа з бадиллям – 3 шт.
• оливкова олія – 1 ст.л.
• гриби печериці (проварені) – 200 г
• тимьян – 1 гілочка
• цибуля – 1 шт.
• морква – 200 г
• вершки – 100 г
• сир твердий – 150 г
• перець чілі – 1 шт.
• сіль
• перець чорний мелений
• коріандр – 5-7 зернят
• кінза – гілочка