Курка з виноградом за грецьким рецептом
Час приготування: 35-40 хв. | Кількість порцій: 4-10
Хочете смачно приготувати куряче м'ясо? До вашої уваги рецепт курки з виноградом прямо з сонячної Греції! А зекономити час в приготуванні соковитою курочки допоможе духова шафа Pyramida F 81 ETIX.
Підготовка курки:
1. Замочіть курку на кілька годин (а краще на ніч) в воді зі спеціями.
2. Попередньо приготуйте курячий бульйон.
Приготування:
1. Змішайте сушений розмарин, орегано, базилік, коріандр і перець - потовчіть в ступці.
2. Посоліть курку і змастіть сумішшю спецій з оливковою олією.
3. У цій же суміші спецій і олії обваляйте частину винограду.
4. Цією частиною винограду нафаршируйте курку і закріпіть отвір зубочистками.
5. Картоплю почистіть, помийте, наріжте кубиками. Якщо картопля молода, то можна її не чистити.
6. Обваляйте картоплю, половинки цибулі-шалот і решту винограду в спеціях і олії, посоліть. Викладіть на дно форми разом з оливками.
7. Покладіть на овочі грати і зверху покладіть курку.
8. Залийте 1,5 чашки курячого бульйону і 1,5 чашки білого вина в форму.
9. Поставте курку випікатися протягом години і 20 хвилин при 180-200 градусах.
10. Для подачі наріжте курку скибочками і викладіть запечені в курячому соку овочі як гарнір.
11. Прикрасьте свіжим розмарином.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
• ціла курка – 1 шт.
• виноград без кісточок – 3 чашки
• оливки без кісточок – 1 чашка
• картопля – 2-3 шт.
• курячий бульон – 1,5 чашки
• біле вино – 1 чашка
• ріпчаста цибуля – 1 шт.
• сушений розмарин – 2 ч.л.
• орегано – 2 ч.л.
• базилік – 2 ч.л.
• коріандр – 2 ч.л.
• сіль, перець
• оливкова олія