Блонді
Час приготування: 50 хвилин | Кількість порцій: 8
Данила Панов, фіналіст кулінарного шоу "МайстерШеф", досить довго виношував ідею приготування протилежного десерту Брауні: блонді.
1. Розтопити в сотейнику на водяній бані шоколад і масло, час від часу помішуючи ложкою, а коли шоколадно-масляна суміш стане однорідною, зняти її з плити.
2. Підсмажити горіхи в духовці при температурі 160 градусів до утворення красивого рум'янцю (не прогавити, це займе 7-10 хвилин). Остигнуті горіхи потрібно порубати або злегка подрібнити качалкою, залишаючи при цьому великі шматочки.
3. Додати в теплу шоколадно-масляну суміш цукор, ванільний цукор, сіль, добре розмішати вінчиком.
4. Далі вводити по одному яйцю і кожен раз швидко і ретельно вимішувати все віночком;
5. Додати просіяне борошно з розпушувачем, дуже-дуже добре перемішати до утворення однорідної маси за консистенцією таке як тісто для оладок, але не таке густе.
6. Додати горіхи і журавлину і знову перемішати.
7. Вилити все в деко і відправити в духовку, розігріту до 170 градусів, вибираємо режим двостороннього нагріву. Час випікання становить 15-20 хвилин, перевірити готовність можна зубочисткою, головне, щоб на ній нічого не залишалося. Важливо не пересушити!
8. Подавати блонді потрібно з гіркуватим мандариновим або кислуватим ягідним соусом!
Автор: фіналіст проекту "МайстерШеф-3" Данила Панов
Джерело: danila-chef.livejournal.com
• Білий шоколад – 200 гр
• Вершкове масло – 150 гр
• Яйця – 4 великих або 5 маленьких
• Цукор – 100 гр
• Ванільний цукор – 1 пакетик
• Сіль – 1 щіпка
• Борошно – 90 гр
• Розпушувач – 1 ч.л
• Підсмажені горіхи – 1/2 склянки
• Журавлина – 50 гр