# Блонді

Час приготування: 50 хвилин | Кількість порцій: 8

Розтопити в сотейнику на водяній бані шоколад і масло, час від часу помішуючи ложкою, а коли шоколадно-масляна суміш стане однорідною, зніми її з плити.Данила Панов, фіналіст кулінарного шоу "МайстерШеф", досить довго виношував ідею приготування протилежного десерту Брауні: блонді.

1. Розтопити в сотейнику на водяній бані шоколад і масло, час від часу помішуючи ложкою, а коли шоколадно-масляна суміш стане однорідною, зняти її з плити. 

2. Підсмажити горіхи в духовці при температурі 160 градусів до утворення красивого рум'янцю (не прогавити, це займе 7-10 хвилин). Остигнуті горіхи потрібно порубати або злегка подрібнити качалкою, залишаючи при цьому великі шматочки.

3. Додати в теплу шоколадно-масляну суміш цукор, ванільний цукор, сіль, добре розмішати вінчиком. 

4. Далі вводити по одному яйцю і кожен раз швидко і ретельно вимішувати все віночком;

5. Додати просіяне борошно з розпушувачем, дуже-дуже добре перемішати до утворення однорідної маси за консистенцією таке як тісто для оладок, але не таке густе.

десерт Блонді6. Додати горіхи і журавлину і знову перемішати.

7. Вилити все в деко і відправити в духовку, розігріту до 170 градусів, вибираємо режим двостороннього нагріву. Час випікання становить 15-20 хвилин, перевірити готовність можна зубочисткою, головне, щоб на ній нічого не залишалося. Важливо не пересушити!

десерт Блонди8. Подавати блонді потрібно з гіркуватим мандариновим або кислуватим ягідним соусом!

 

Автор: фіналіст проекту "МайстерШеф-3" Данила Панов

Джерело: danila-chef.livejournal.com

#
Інгредієнти

Білий шоколад – 200 гр

 Вершкове масло – 150 гр

 Яйця – 4 великих або 5 маленьких

 Цукор – 100 гр

 Ванільний цукор – 1 пакетик

 Сіль – 1 щіпка

 Борошно – 90 гр

 Розпушувач – 1 ч.л

 Підсмажені горіхи – 1/2 склянки

 Журавлина – 50 гр