Бараняча рулька: ірландський рецепт
Час приготування: 1 год. 30 хв. | Кількість порцій: 2-4
Хочете дізнатися, як приготувати баранячу рульку, щоб вона була соковитою і ніжною на смак? Ігор Місевич зголосився приготувати цю смачну страву за рецептом, який прибув із самої Ірландії! Чи вдасться відомому кулінарові на варильній поверхні Pyramida CFEA 641 B приготувати справжнє ірландське блюдо? Відповідь на це питання, а також рецепт баранячої рульки дізнайтеся в нашому матеріалі!
Для солоних лимонів:
1. Вимиті лимони надріжте зверху навхрест.
2. Змішайте сіль, фенхель, коріандр, чорний перець, подрібнений лавровий лист.
3. Розламайте палички кориці і додайте в сіль, все добре перемішайте.
4. Втирайте пряну сіль в розрізи на лимонах.
5. Насипте пряну сіль на дно банки, а потім покладіть в неї вже солоні лимони.
6. Вкладайте лимони дуже щільно, щоб дати витекти соку.
7. Присипте їх сіллю, що залишилася.
8. Щільно закрийте і поставте в сонячне місце.
9. Через 3 дні лимони покриються соком.
10. Після цього зберігайте в сухому і прохолодному місці протягом 1-2 місяців, потім використовуйте в їжу.
Бараняча рулька з солоними лимонами:
1. Цибулю, часник почистити, порізати кубиками.
2. Масло розігріти, додати цибулю, часник, готувати на сильному вогні до прозорості.
3. Додати спеції, перемішати.
4. Додати баранячу гомілку, обсмажити з усіх боків протягом декількох хвилин.
5. Додати бульйон, довести до кипіння, зменшити вогонь.
6. Закрити кришкою, тушкувати протягом години.
7. Солоні лимони промити, розділити на 4 частини.
8. Додати часточки лимонів в їжу, тушкувати ще 30 хвилин, посипати коріандром. Солити блюдо тільки після того, як додали солоні лимони.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
Для солоних лимонів (на літрову банку):
• лимон – 6-10 шт. (в залежності від розміру)
• морська сіль – 200 г
• лавровий лист – 2 шт
• чорний перець горошком – 0,5 ч.л.
• зелений коріандр – 0,5 ч.л.
• насіння фенхелю – 0,5 ч.л.
• кориця – 2 палички (5-6 см)
• лимоннйй сік
Для рульки:
• бараняча гомілка – 800 г
• солоний лимон – 1 шт.
• цибулина – 1 шт.
• часник – 2 голівки
• вершкове масло – 2 ст.л.
• м'ясний бульйон – 300 мл
• суміш 5 перців – 1 ч.л.