Мурахи, що підіймаються по дереву
Час приготування: 30-40 хвилин | Кількість порцій: 4-6
Я не просто люблю цікаві страви, я люблю страви з історією. А китайська кухня в домашньому виконанні давно стала моєю улюбленою. У сьогоднішньому рецепті всі бажання збіглися, і на моїй новій варильній поверхні Pyramida IFEA 640 B я готую оригінальне сичуанське блюдо з рисовою локшиною, ароматним соусом і свинячим фаршем. Така локшина виходить пряною і гострою, що характерно для Сичуаньської провінції. А «родзинкою» якраз буде солодкий чилі соус. Пишуть, що в Сичуані немає ні клаптика землі, на якій би не вирощували чилі. Він здорово прискорює травлення і сприяє обміну речовин, не кажучи про знищення бактерій. Але я злегка адаптувала гострий рецепт для нашого регіону.
Чому у простої китайської страви така цікава назва з дослівним перекладом «мурахи, підіймаються по дереву»? Невідомий імпресіоніст, що дав це веселе ім'я, розглянув в рисовій локшині гілки дерев, в зеленій цибулі – листя, а фарш прозвав мурахами.Чесно кажучи, я не розгледіла подібної картини в китайській локшині, але рецепт з упевненістю внесла в число «обраних».
Чим замінити солодкий чилі соус, якщо його немає? 1 ст.л. томатного соусу + хороша дрібка меленого чилі + 1/2 ч.л. цукру. Але обіцяти, що така заміна буде рівноцінною, я не візьмуся.
Фарш я не купую готовий, а перемелюю в блендері з шматочка лопатки.
1. Рисову локшину залити холодною (!) Водою.
2. На парі столових ложок рослинної олії обсмажити тертий корінь імбиру. Сьогодні ми все готуємо на потужності конфорки 7.
3. Додати 1 ст.л. солодкого чилі соусу.
4. І за чилі соусом – м'ясний фарш з чайною ложкою цукру. Обсмажити 3 хвилини, помішуючи.
5. До обсмаженого фаршу влити 6 ст.л. соєвого соусу і 700 мл води. Як тільки наш бульйон закипить, додати рисову локшину.
6. Локшина досить швидко набухає, а бульйон вбирається. Як тільки чудо сталося, додаємо зелену цибульку. Спробуйте готову страву. Зараз саме час відрегулювати гостроту або сіль. І можна подавати.
Автор: кулінарний блогер Карина Каліна
Джерело: hungryhus.com