# Алу Ачар

Час приготування: 30-40 хвилин | Кількість порцій: 6-8

Алу ачар (Alu achaar) – це дуже популярна непалська страва, такий ось індійський варіант картопляного салату. У Непалі алу ачар вважається однією з кращих страв для прийняття гостей – продукти всі прості, склад мінімальний, а виходить ситно, пряно і смачно. Їдять непальці алу ачар зазвичай правою рукою (ліва для інших завдань;)), але для туристів подають столові прилади.

Перед прийняттям гостей я протестувала індійський салат на українському чоловікові, і він схвалив (особливо салат хороший для ЗОЖників).

Нагадаю, що кухню народів світу я вивчаю за допомогою нової індукційної варильної поверхні Pyramida IFEA 640 B.

Алу Ачар страва з Непалу

Непальці додають 1 ч.л. товченого сичуанського перцю, 1 ч.л. пажитнику, мелений чилі за смаком, свіжий коріандр і дрібку асафетиди. Ось останню дуже раджу купити, вона доступна в інтернет-магазинах.

Лимонний сік можна замінити яблучним оцтом на смак.

1. Гарненько вимити картоплю і відварити в шкірці (стежте, щоб не розварилася). Потім очистити і грубо нарізати ножем, поки гаряча. Чим гарячіша картопля, тим краще вона вбере в себе пряні аромати і смаки.

2. Поки вариться картопля, обсмажити кунжут на сухій сковороді (на потужності конфорки 5), постійно помішуючи. Коли він почне злегка темніти і поклацувати, знімаємо з плити.
Алу Ачар страва Непала

3. Остудити і подрібнити в ступці / блендері / кавомолці.

Алу Ачар страва Непала

4. Нарізати огірки, видаливши серцевину (вона робить салат занадто водянистим). Натерти на дрібній тертці корінь імбиру. Видалити насіння з чилі, якщо використовуєте, і дрібно нарізати.  

5. Змішати з картоплею, перетертим кунжутом і дрібкою солі.

Алу Ачар страва Непала

6. На високій потужності розігріти олію і відправити в пательню куркуму і зіру.

Алу Ачар страва Непалу

7. Дати злегка покипіти і полити пряним маслом салат. Видавити лимонний сік або додати оцет за смаком. Акуратно перемішати ... і все, салат зібраний!

Алу Ачар страва Непалу

Якщо теплий салат якось не злетів, дайте йому другий шанс, коли охолоне :)

Алу Ачар страва Непала

Автор: кулінарний блогер Карина Каліна

Джерело: hungryhus.com

Каріна Каліна

Готує:

Каріна Каліна
#
Інгредієнти

• картопля – 1 кг

• огірки – 2-3 шт

• чилі (за бажанням) – 2 шт

• кунжут – 3 ст.л.

• імбир свіжий – 15 г

• зіра (кумін, кіміон) – 1 ч.л.

• куркума – 1 ч.л.

• сік лимона – 1/2 шт.

• рослинна олія – 50-70 мл

• сіль