Турецькі бублики «Сіміт»
Час приготування: 1 год. 30 хв. | Кількість порцій: 4-8
«Сіміт» - це улюблена традиційна турецька випічка, яка стала популярною у всьому світі. Її головною перевагою є те, що тісто не черствіє цілий тиждень! Лора Пономаренко поділиться секретом приготування солодощі прямо з сонячної Туреччини! Дізнайтеся рецепт турецьких бубликів приготованих в духовці Pyramida F 81 ETIX.
Секрет: Завдяки тому, що в тісто замість цукру додається патока, виріб довше залишається свіжим і м'яким.
Приготування:
1. Просіяти 2/3 частини борошна в глибоку миску, додати сіль, патоку, дріжджі. Перемішати і поступово додавати теплу воду. Замісити пружне хлібне тісто, додати борошно, що залишилося за потребою. В кінці замісу додати ложку масла.
2. Тісто накрити вологим рушником і поставити в тепле місце без протягів на 30-40 хвилин. Тісто за цей час трохи збільшиться в об'ємі.
3. Тим часом злегка підсмажити кунжут на сухій сковороді. Слідкуйте, щоб він не підгорів! Після того як тісто підійшло, ще раз його вимісити і розділити на рівні частини.
4. З тіста сформувати овальні булочки, змастити маслом і викласти в миску, накрити рушником і знову поставити в тепле місце без протягів на 20 хвилин.
5. Розкачати в довгі джгутики 70-80 см і сформувати бублики. Обваляти в воді з куркумою і жовтком.
6. Викласти бублики на деко і дати ще раз піднятися протягом 5-10 хвилин.
7. Випікати в духовці при 240˚С 10-15 хвилин. Бублики повинні добре підрум'янитися.
Секрет: Якщо додати невелику кількість олії в суміш, тісто вийде еластичним і податливим.
Порада: Для того, щоб зверху бублики не підгоріли, потрібно їх змастити такою сумішшю:
1. Куркуму розвести в ½ склянці теплої води і дати трохи постояти, після чого процідити.
2. Далі розділити яйце, жовток додати в суміш.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
• борошно пшеничне – 250 г
• дріжджі сухі – 10 г
• сіль морська – 5 г
• патока – 15 мл
• вода (тепла) – 120 г
• олія оливкова – 40 г
• кунжут білий – 100 г
• горіхи – 100 г
• жовток – 1 шт.
• куркума – 1 ч.л.
• вода – 200 мл