


2 соуси BBQ: з колою та без
Час приготування: 15 хвилин | Кількість порцій: 2-8

У передчутті травневих і літніх пікніків я хочу поділитися дійсно класикою – соусом барбекю. Сьогодні 2 рецепти на ваш вибір: з кока-колою і без неї :) А в підготовці до пікніків мене виручає красуня варильня поверхня Pyramida IFEA 640 B.
Соус BBQ з колою:
1. Влити 0,5 л коли в сотейник і випарувати на сильному вогні до 1/4 напою.
2. Додати всі інгредієнти, добре перемішати і варити близько 20 хвилин на середній потужності до загустіння, періодично помішуючи. Повинна попередити, що соус булькає і трохи розбризкується.
Соус BBQ на колі виходить цікавим і досить солодким. Але, якщо ви хочете виключити з рецепту колу, ділюся другим варіантом соусу. Він мені подобається навіть більше.
1. На сковороді розігріти 2 ст.л. рослинної олії, додати дрібно нарізану цибулину і карамелізувати пару-трійку хвилин. Додати 2-3 зубчики нарізаного скибочками часнику. І 15 г тертого кореня імбиру.
2. Додати 4 ст.л. без гірки бурякового цукру і смажити до повного його розплавлення.
3. Влийте 3 ст.л. бальзамічного оцту і відійдіть від сковороди, запах оцту – не найприємніший. Через пару хвилин додати 3 ст.л. соєвого соусу і 200 г кетчупу. Проварити ще кілька хвилин на середній потужності, остудити і можна пробити блендером, якщо хочете зовсім однорідний стан.
Тепер можна в баночку і на природу під шашлички. Ангела за трапезою!
Автор: кулінарний блогер Карина Каліна
Джерело: hungryhus.com
Соус BBQ з колою:
• кола – 0,5 л
• кетчуп – 250 г
• цедра 1/3 апельсина
• яблучний оцет – 1 ст.л.
• гранульований часник – 1/2 ч.л.
• гранульована цибуля – 1 ч.л. (опціонально)
• корица –
• сіль – хороша щіпка
Соус BBQ без коли:
• кетчуп – 200 г
• цукор буряковий або тростиний – 4 ст.л.
• ріпчаста цибуля – 1 шт
• часник – 2-3 зубчики
• корінь імбиру – 15 г
• рослинна олія – 2 ст.л.
• бальзамік – 3 ст.л.
• соєвий соус – 3 ст.л.
