Соковита буженина
Час приготування: 1 год. 10 хв. | Кількість порцій: 8-12
Не знаєте, як приготувати соковиту буженину? Тоді дивіться майстер-клас від Мікаеля Арояна! Відомий кулінар навчить вас готувати смачне м'ясо легко і просто, завдяки авторським рецептами маринадів. Всі рецепти соковитої буженини він продемонструє, запікаючи її в духовій шафі Pyramida F 81 ETIX.
Головний секрет соковитої буженини в правильному маринуванні. На цей випадок у Мікаеля Арояна є три авторських рецепта соусів, які зроблять м'ясо дуже соковитим і ніжним на смак.
Рецепт білого соусу для ніжного смаку м'яса:
1. Воду довести до кипіння.
2. Збити яйце з просіяним борошном. Коли вода закипіла, зменшити вогонь і через пару хвилин різко влити йогурт. Перемішати.
3. Додати збите яйце з борошном і прянощі з часником і гірчицею.
Рецепт червоного соусу для шанувальників гострих страв:
1. Моркву помити і очистити. У м'ясі зробити глибокий надріз вздовж і помістити в нього моркву.
2. Змішати очищені нарізані перці, часник, помідори, спеції і рослинне масло. Перебити в блендері.
3. Залити м'ясо отриманою сумішшю.
Рецепт гострого соусу з зеленню для соковитого пікантного смаку:
1. Свіжу зелень перебити з часником, спеціями, рослинним маслом і волоським горіхом.
2. Вимите м'ясо гарненько змастити соусом.
3. Загорніть буженину в фольгу - чим товще шар фольги, тим краще м'ясо збереже сік. Важливо: матова сторона повинна бути зсередини.
4. Щоб блюдо не підгоріло, налийте в деко воду - 1-1,5 см.
5. Поставте м'ясо в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте близько години. А щоб буженина мала рум'яну скориночку, зніміть фольгу за 10 хвилин до повної готовності.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
• буженина – 3 шматки по 1 кг
Рецепт білого соусу:
• грецький йогурт – 200 мл
• яйце – 1 шт.
• борошно – 1 ст.л.
• сіль – 1 ч.л.
• перець мелений білий – 0,5 ч л.
• часник – 4 зубчики
• прованські трави – 0,5 ч.л.
• діжонска гірчиця – 1 ч.л.
• вода – 150 мл
Рецепт червоного соусу:
• морква – 1 шт.
• перець болгарський червоний – 1 шт.
• гострий перець – 1 стручок
• часник – 4 зубчики
• помідори в власному соку – 5 шт.
• сіль – 1 ч.л.
• цукор – 0,5 ч.л.
• перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
• прованські трави – 0,5 ч.л.
• солодка паприка – 1 ч.л.
• рослинна олія – 2 ст.л.
Рецепт гострого соусу з зеленню:
• базилік – 50-100 г
• кінза – 50-100 г
• петрушка – 50-100 г
• кріп – 50-100 г
• волоськи горіхи
• спеції за смаком
• рослинна олія