# Соковита буженина

Час приготування: 1 год. 10 хв. | Кількість порцій: 8-12

Не знаєте, як приготувати соковиту буженину? Тоді дивіться майстер-клас від Мікаеля Арояна! Відомий кулінар навчить вас готувати смачне м'ясо легко і просто, завдяки авторським рецептами маринадів. Всі рецепти соковитої буженини він продемонструє, запікаючи її в духовій шафі Pyramida F 81 ETIX.

Головний секрет соковитої буженини в правильному маринуванні. На цей випадок у Мікаеля Арояна є три авторських рецепта соусів, які зроблять м'ясо дуже соковитим і ніжним на смак.

 

Рецепт білого соусу для ніжного смаку м'яса:

1. Воду довести до кипіння.

2. Збити яйце з просіяним борошном. Коли вода закипіла, зменшити вогонь і через пару хвилин різко влити йогурт. Перемішати.

3. Додати збите яйце з борошном і прянощі з часником і гірчицею.

 

Рецепт червоного соусу для шанувальників гострих страв:

1. Моркву помити і очистити. У м'ясі зробити глибокий надріз вздовж і помістити в нього моркву.

2. Змішати очищені нарізані перці, часник, помідори, спеції і рослинне масло. Перебити в блендері.

3. Залити м'ясо отриманою сумішшю.

 

Рецепт гострого соусу з зеленню для соковитого пікантного смаку:

1. Свіжу зелень перебити з часником, спеціями, рослинним маслом і волоським горіхом.

2. Вимите м'ясо гарненько змастити соусом.

3. Загорніть буженину в фольгу - чим товще шар фольги, тим краще м'ясо збереже сік. Важливо: матова сторона повинна бути зсередини.

4. Щоб блюдо не підгоріло, налийте в деко воду - 1-1,5 см.

5. Поставте м'ясо в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте близько години. А щоб буженина мала рум'яну скориночку, зніміть фольгу за 10 хвилин до повної готовності.

 

Смачного!

Соковита буженина в духовці Pyramida

Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».

Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.

Все буде добре

Готує:

Все буде добре
#
Інгредієнти

• буженина – 3 шматки по 1 кг

 

Рецепт білого соусу:

• грецький йогурт – 200 мл

• яйце – 1 шт.

• борошно – 1 ст.л.

• сіль – 1 ч.л.

• перець мелений білий – 0,5 ч л.

• часник – 4 зубчики

• прованські трави – 0,5 ч.л.

• діжонска гірчиця – 1 ч.л.

• вода – 150 мл

 

Рецепт червоного соусу:

• морква – 1 шт.

• перець болгарський червоний – 1 шт.

• гострий перець – 1 стручок

• часник – 4 зубчики

• помідори в власному соку – 5 шт.

сіль – 1 ч.л.

• цукор – 0,5 ч.л.

• перець чорний мелений – 0,5 ч.л.

• прованські трави – 0,5 ч.л.

• солодка паприка – 1 ч.л.

• рослинна олія – 2 ст.л.

 

Рецепт гострого соусу з зеленню:

• базилік – 50-100 г

• кінза – 50-100 г

• петрушка – 50-100 г

• кріп – 50-100 г

• волоськи горіхи

• спеції за смаком

рослинна олія