Як посмажити насіння
Як смачно посмажити насіння? Секрети розкриває Ігор Місевич! У своєму майстер-класі відомий кулінар розповість, які правила потрібно дотримуватися при смаженні насіння, щоб воно було хрустким і мало насичений смак. Показати кулінарні Лайфхак Ігорю Місевичу допоможе сенсорна панель Pyramida CFEA 641 B .
Секрет №1. Перед началом жарки семечек, хорошо их промойте. Положите семечки в дуршлаг, а его, в свою очередь, в большую эмалированную миску. Так вода будет лучше смывать грязь.
Секрет №2. Щоб насіння не підгорало, смажте його на попередньо розігрітій сковороді. Бажано використовувати для цього сковороду з антипригарним покриттям. Вона рівномірно тримає тепло.
Секрет №3. Перш ніж розігріти сковороду, додайте туди 1 столову ложку соняшникової олії. Вона допоможе утримувати на поверхні фіксовану температуру, що не дасть насінню підгоріти. Також лушпиння, змащене олією, дозволяє зберегти власну олію насіння, завдяки чому його смак буде більш насиченим.
Секрет №4. Насіння слід класти тонким шаром, приблизно 1,5 см. Смажте їх близько 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Коли почуєте тріск, смажте ще близько двох хвилин.
Секрет №5. Щоб у насіння був однорідний солоний присмак, потрібно приготувати міцний соляний розчин 1: 3. Візьміть теплу воду і розчиніть в ній сіль. Залийте насіння розчином, ледь покриваючи їх поверхню. Не забувайте помішувати! Прокипів в розчині, насіння вбере достатню кількість солі. Потім нехай покипить кілька хвилин, після чого злийте зайву воду через друшляк. Просушіть насіння 25-30 хвилин на пергаменті в розігрітій до 150-160 градусів духовці. Так ви позбавитеся від зайвої вологи.
Секрет №6. Ще одна поширена проблема при смаженні насіння - м'якість. Щоб насіння було хрустким, слід дати йому відпочити. Гаряче насіння пересипте в складену в декілька шарів газету, згорнуту в конусоподібний пакет. Дайте охолонути. Так насіння придбає золотистий колір і хрускіт.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.