Як швидко розморозити м'ясо
Артему Радучічу, як шеф-кухарю, часто доводиться стикатися з проблемою швидкого розморожування м'яса. Він знайшов 2 способи, як це зробити, не зіпсувавши продукт і не докладаючи зайвих зусиль. Дізнайтеся і ви, як швидко розморозити м'ясо.
Головною помилкою є розморожування великих шматків м'яса в мікрохвильовій печі.
Найправильніший спосіб розморожувати м'ясо – це покласти його в холодильник на 8-12 годин. Але такий спосіб, досить довгий, тому не походить в екстрених ситуаціях.
Розморожуємо м'ясо за допомогою рису:
1. Насипаємо в ємкість сухий рис і підігріваємо його в мікрохвильовій печі 2 хвилини на середньому режимі.
2. М'ясо кладемо в щільний пакет і замотуємо в тканину.
3. Далі опускаємо в ємність і засипаємо гарячим рисом.
4. Діставати м'ясо і підігрівати рис потрібно в міру його охолодження, поки м'ясо до кінця не розморозиться.
5. Компрес з гарячого рису допомагає швидко і рівномірно розморожувати м'ясо, не впливаючи на його смакові якості і не порушуючи структуру. Рис при цьому не псується, і його можна використовувати для приготування гарніру.
Розморожуємо м'ясо за допомогою оцту:
Груба помилка, розморожуючи м'ясо, заливати його оцтом. Так ви його швидше замарінуете, ніж розморозити.
1. Беремо глибоку тарілку і кладемо в неї м'ясо, загорнуте в щільний пакет.
2. Наливаємо оцет і воду в пропорції 1: 1.
3. Чекаємо, поки м'ясо розморозиться.
Температура замерзання оцту нижче мінус 20 градусів Цельсія. Тому вступаючи в реакцію з льодом, він його розчиняє. Так як м'ясо у нас знаходиться в пакеті, відбувається нагрівання м'яса з-за «парникового ефекту». Завдяки цьому лід рівномірно тане.
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.