Найсмачніші напої з обліпихи
Час приготування: 20-30 хв. | Кількість порцій: 3-6
Осінь - сезон корисної обліпихи, яка прекрасно підтримує імунітет, і насичує організм вітамінами. Найкраще вживати її в сирому вигляді або напоях. Але мало хто любить такі ласощі через специфічний присмак ягід. Сьогодні на варильній поверхні Pyramida CFEA 641 B Олег Ковальчук покаже що можна приготувати з обліпихи, і як позбутися від специфічних присмаку і аромату!
Щоб пом'якшити специфічні властивості обліпихи, слід заморозити її з пряними спеціями: корицею, імбиром і м'ятою. На 500 грамів обліпихи буде достатньо по столовій ложці спецій. М'яту краще використовувати свіжу. Для заморожування необхідно вибирати тільки цілі ягоди. Обережно вимийте їх, потім висушіть, виклавши на рушник або папір.
Рецепт коктейлю з обліпихи для відновлення сил:
1. Зваріть імбирний сироп з розмарином. Цукор розбавте водою і поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть до кипіння, додайте розмарин.
2. Очищенный и нарезанный тонкими ломтиками имбирь добавьте в кипяток и убавьте огонь.
3. Залиште сироп варитися 20 хвилин, потім процідіть. Розімніть злегка обліпиху, залийте соком апельсина і лимона, додайте мед, і промаринуйте протягом 5 хвилин.
4. Змішайте інгредієнти з м'ятою і сиропом. Залиште настоятися на 10 хвилин.
Рецепт обліпихової чаю від застуди:
1. Закип'ятіть відвар з гвоздики, бадьяна, кардамону і цукру.
2. Обдайте паром обліпиху з цедрою апельсина.
3. Залийте відваром зелений чай і залиште охолонути на 7 хвилин.
4. Смородину почавити, щоб пустила сік. Вичавіть сік апельсина.
5. Залийте все це відваром з зеленим чаєм і залиште настоятися на 10 хвилин.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
Для імбирного сиропу:
• очищений корінь імбиру, нарізаний скибочками – 50 г
• цукор – 1 ст.л.
• вода – 75 мл
Для коктейлю:
• обліпиха – 3 ст.л.
• імбирний сироп – 2 ст.л.
• апельсиновий сік – 150 мл
• лимонний сік – 1 ст.л.
• мед – 2 ст.л.
• розмарин – гілочка
• м'ята – гілочка
• вода очищена – 150 мл
Для чаю від застуди:
• обліпиха – 3 ст.л.
• смородина чорна (заморожена) – 1 ст.л.
• апельсиновий сік – 100 мл
• бадьян – 4 шт.
• гвоздика – 6 шт.
• кардамон – 1 ст.л.
• цукор – 1 ст.л.
• чай зелений – 1 ч.л.
• вода гаряча – 0,5 л
• цедра апельсину