Прянички
Час приготування: 40 хвилин | Кількість порцій: 9
Чим ближче до довгоочікуваних зимових свят, тим більше хочеться наповнювати свій будинок ароматами випічки зі спеціями, такими атмосферними і чарівними.
Пропоную приготувати чудові пряники зі смаком Нового року і вдихати запах дива, що розливається по кухні.
Дякуючи техніці для дому Pyramida за можливість творити атмосферу смаку в будинку.
1. Спеції розтираємо в ступці.
2. Розм'якшене масло розтираємо з цукром, додаємо яйце.
3. В окремій мисці змішуємо борошно, соду, спеції і сіль.
Розкрию секрет: щоб прянички були затишного коричневого кольору, можна додати пів чайної ложки какао до борошна. Шоколадного аромату воно не дасть, але колір виробу змінить.
4. У сухі інгредієнти додаємо масляну суміш і перемішуємо до однорідності.
5. З тіста скачуємо однакові кульки. У мене вийшло 9 штук по 40 г.
6. Ставимо прянички в заздалегідь розігріту до 160 градусів духовку на 10-15 хвилин.
Важливо їх не пересушити, щоб усередині вони залишилися м'якими. У своїй духовій шафі Pyramida я пекла в режимі конвекція. На фото можна побачити як духовка добре справляється зі своєю функцією – усі прянички однаково пропеклися.
А аромат на кухні зведе вас з розуму (в кращому сенсі слова) :)
Коли прянички охолонуть, можна їх полити глазур'ю. Дуже рекомендую зробити її з лимонного соку і пудри, ця кислинка приємно підкреслює прянощі і додає контраст.
Хочу сказати кілька слів про догляд за фасадом своєї духової шафи Pyramida серії Rustico. Я трохи менше року готую на техніці і весь цей час не було ніяких складнощів у догляді за нею. Фасад має шорстку, приємну на дотик фактуру, будь-які плями легко видаляються за допомогою простої вологою кухонної серветки, не залишається ні пилу, ні подряпин. Дуже практичний матеріал, не віднімає час на догляд.
Приємних вам днів :)
Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту Люді.Щастя.Пироги.
Джерело: facebook.com/lsp.bakery
• Борошно – 170 г
• Вершкове масло – 70 г (розм'якшеного)
• Яйця – 1 шт (маленьке)
• Цукор – 55 г цукру (у мене буряковий нерафінований)
• Сода – на кінчику ложки
Суміш спецій:
• Імбир – 1/6 ч.л
• Мускатний горіх – 1/6 ч.л
• Запашний перець – 4 гор
• Гвоздика – 4 шт
• Кардамон – 2 кор
• Кориця – 1 ч.л
• Сіль – щіпка
Для глазурі:
• Лимонний сік + цукрова пудра в пропорціях 1:2