# Прянички

Час приготування: 40 хвилин | Кількість порцій: 9

 Пряники з прянощами готуємо з технікою PyramidaЧим ближче до довгоочікуваних зимових свят, тим більше хочеться наповнювати свій будинок ароматами випічки зі спеціями, такими атмосферними і чарівними.

Пропоную приготувати чудові пряники зі смаком Нового року і вдихати запах дива, що розливається по кухні.

Дякуючи техніці для дому Pyramida за можливість творити атмосферу смаку в будинку.

1. Спеції розтираємо в ступці.

 Пряники з прянощами готуємо з технікою Pyramida2. Розм'якшене масло розтираємо з цукром, додаємо яйце.

3. В окремій мисці змішуємо борошно, соду, спеції і сіль.

Розкрию секрет: щоб прянички були затишного коричневого кольору, можна додати пів чайної ложки какао до борошна. Шоколадного аромату воно не дасть, але колір виробу змінить.

 Пряники з прянощами готуємо з технікою Pyramida4. У сухі інгредієнти додаємо масляну суміш і перемішуємо до однорідності.

5. З тіста скачуємо однакові кульки. У мене вийшло 9 штук по 40 г.

Пряники з прянощами готуємо з технікою Pyramida6. Ставимо прянички в заздалегідь розігріту до 160 градусів духовку на 10-15 хвилин.

 Пряники з прянощами готуємо з технікою PyramidaВажливо їх не пересушити, щоб усередині вони залишилися м'якими. У своїй духовій шафі Pyramida я пекла в режимі конвекція. На фото можна побачити як духовка добре справляється зі своєю функцією – усі прянички однаково пропеклися.

А аромат на кухні зведе вас з розуму (в кращому сенсі слова) :)

Коли прянички охолонуть, можна їх полити глазур'ю. Дуже рекомендую зробити її з лимонного соку і пудри, ця кислинка приємно підкреслює прянощі і додає контраст.

Хочу сказати кілька слів про догляд за фасадом своєї духової шафи Pyramida серії Rustico. Я трохи менше року готую на техніці і весь цей час не було ніяких складнощів у догляді за нею. Фасад має шорстку, приємну на дотик фактуру, будь-які плями легко видаляються за допомогою простої вологою кухонної серветки, не залишається ні пилу, ні подряпин. Дуже практичний матеріал, не віднімає час на догляд.

Приємних вам днів :)

 

Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту Люді.Щастя.Пироги.

Джерело: facebook.com/lsp.bakery

Юлія Кубрак

Готує:

Юлія Кубрак
#
Інгредієнти

Борошно – 170 г

• Вершкове масло – 70 г (розм'якшеного)

• Яйця – 1 шт (маленьке)

• Цукор – 55 г цукру (у мене буряковий нерафінований)

• Сода – на кінчику ложки

Суміш спецій:

• Імбир – 1/6 ч.л

• Мускатний горіх – 1/6 ч.л

• Запашний перець – 4 гор

• Гвоздика – 4 шт

• Кардамон – 2 кор

• Кориця – 1 ч.л

• Сіль – щіпка

Для глазурі:

• Лимонний сік + цукрова пудра в пропорціях 1:2