Парові вареники на кефірі з середземноморською сирною начинкою
Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 3-4
Новий погляд на досить звичне блюдо – дуже смачно, особливо з келихом білого сухого вина! Порадуйте своїх рідних і доведіть, що ви можете приємно дивувати!):
Приготувати тісто:
1. У мисці змішати всі інгредієнти (борошно додавати поступово) і замісити еластичне і м'яке тісто – не переборщіть з борошном.
2. Накрити тісто рушником і дати трохи постояти поки ви приготуєте начинку.
Для начинки в мисці добре перемішати всі інгредієнти (зелень дрібно порубати)
1. Розділити тісто на 12-15 шматочків, з кожного розкачати диск 7-8 см в діаметрі.
2. Викласти близько 1 ст. л. начинки в центр диска і зліпити краї сформувавши вареник.
3.Викладати вареники на присипану борошном дошку і тримати під рушником поки ліпите інші. (Що б не пересихали)
4. Піддон пароварки змастити олією, налити в деко окріп.
5. На піддон викласти вареники, накрити ковпаком і відправити в розігріту до 220-250 С духовку на 15-20 хвилин.
6. Готові вареники викласти на блюдо і подавати до столу щедро змастивши сметаною та додавши оливкову олію.
7. До вареників добре підійде листя руколи в супровід.
Смачного!
Автор: кулінарний блогер Едуард Насиров
Джерело: my-happyfood.livejournal.com
Тісто:
• кефір – 1 склянка
• яйця – 1 шт
• сіль – щіпка
• оливкова олія – 2 ст.л
• борошно – 300-400 г (скільки візьме тісто)
Начинка:
• фета – 250 г
• оливки зелені 1/2 банки
• оливкова олія – 2 ст.л
• зелень (чебрець, цибуля, петрушка, кріп або на свій розсуд)
• італійські трави – 1 ч.л
• яйця – 1 шт
• тертий пармезан – 3 ст.л
• цедра 1/2 лимона (опційно)