Як правильно варити овочі
Після приготування зелені овочі втратили свій колір і зіпсували зовнішній вигляд страви? Дізнайтеся секрети Євгена Клопотенко, як варити брокколі, спаржу і зелений болгарський перець, щоб вони не втратили свій природний смарагдовий колір, прямо зараз! Всі секрети будуть демонструватися на електричній варильній поверхні Pyramida CFEA 641 B.
Спаржа, брокколі, зелений болгарський перець і інші зелені овочі при термічній обробці втрачають свій красивий яскраво-зелений колір. З цією проблемою стикаються всі, від господинь до шеф-кухарів. Але Женя Клопотенко знайшов вихід із ситуації! І зараз він розкриє секрети правильного приготування зелених овочів.
1. Перед варінням овочі потрібно замочити в холодній воді на 2-3 години. Це допоможе їм відновити запаси втраченої вологи при зберіганні.
2. Додайте 1 ст. л. соди (на літр води), так ви зменшите кількість нітратів, яка в них міститься, на 25-50%.
3. Алюмінієві каструлі краще не використовувати для варіння зелених овочів, оскільки цей метал впливає на їх колір. Води, в якій будете варити овочі, повинно бути в 6 разів більше за обсягом, ніж самих овочів.
4. Закип'ятіть велику кількість несолоної води, додайте туди 0,5 ч.л. лимонного соку, і кидайте овочі невеликими порціями, щоб кипіння не припинялося. Це швидко заблокує пори на овочах, запобігши втрату кольору, вітамінів і мінералів.
5. Каструлю під час варіння кришкою не накривати: вважається, що, якщо ензим, що руйнує хлорофіл, не виходитиме разом з парою, домогтися зеленого кольору не вдасться.
6. Важливо зупинити процес приготування, як тільки овочі будуть готові. Кращий спосіб - крижана баня. Опустіть овочі шумівкою в миску з водою і льодом. Залиште там овочі на 2-3 хвилини, після чого перекладіть їх на тарілку з паперовим рушником.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.