Як приготувати оладки, щоб вони не опадали
Час приготування: 30-40 хв. | Кількість порцій: 4-10
Мрієте навчитися готувати смачні пухкі оладки? Тоді цей матеріал для вас! Дізнайтеся рецепт пишних оладок в майстер-класі Олега Ковальчука. Кулінар, в студії "Все буде добре", на варильній поверхні Pyramida CFEA 641 B, розкриває секрети приготування ідеального блюда.
Секрет № 1. Вибирайте правильний кефір для страви
Найкраще для приготування оладок підходить кефір з терміном придатності 7-8 днів. Адже до складу тіста входить сода, яку потрібно погасити. Чим кисліше кефір, тим активніше він взаємодіє з содою. Якщо ж старого кефіру на полицях супермаркету не знайти, можна приготувати млинці з свіжого. Але тоді обов'язково загасіть соду оцтом.
Секрет № 2. Ідеальна пропорція соди
На склянку кефіру і 1,5 склянки борошна потрібна 1 ч.л. соди. При дотриманні такої пропорції сода не зіпсує вашу страву.
Секрет № 3. Правильна технологія приготування тіста:
1. Спочатку одне яйце збийте з цукром. Не додавайте його багато, інакше оладки не будуть пухкими. Рекомендована пропорція: на 1 яйце - 1,5 ст. л. цукру.
2. Змішайте яйця з кефіром.
3. Додайте сіль.
4. Ретельно все перемішайте.
5. Тепер додайте соду і борошно.
6. Тісто має бути густим, як сметана. Тому, щоб краще контролювати його консистенцію, додайте борошно порціями.
7. Ще раз перемішайте тісто і залиште на 30 хвилин відпочити. Так воно стане пористим.
Секрет № 4. Як варто смажити оладки
Оскільки тісто досить густе, краще смажити оладки під кришкою - так вони добре просмажаться всередині.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.